Fastighetsbolaget imponerar – men aktien bedöms fullvärderad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Bostad

Fastighetsbolaget imponerar – men aktien bedöms fullvärderad

Fastighetsbolaget

Fastighetsbolaget Sagax har visat en imponerande tillväxt i sitt förvaltningsresultat per aktie, med en årlig ökning på 15 procent de senaste tio åren. Trots detta bedömer Affärsvärlden att aktien är fullvärderad på kort sikt. Analysen publicerades på måndagen.

  • Förvaltningsresultatet per aktie har ökat med 15 procent årligen.
  • Sagax har klarat kriser inom fastighetssektorn väl.
  • Affärsvärlden ger ett neutralt råd för aktien på kort sikt.

Enligt en analys från Affärsvärlden har fastighetsbolaget Sagax lyckats öka sitt förvaltningsresultat per aktie med imponerande 15 procent per år de senaste tio åren. Bolaget har även visat motståndskraft genom att navigera de senaste årens utmaningar inom fastighetssektorn på ett framgångsrikt sätt.

Historisk prestation och framtida utsikter

Affärsvärlden framhåller att Sagax historiskt har visat sig vara en skicklig aktör inom fastighetsmarknaden. Trots denna prestation har tidningen svårt att se någon större uppsida i aktien på kort sikt, särskilt med tanke på den nuvarande höga värderingen.

Neutralt råd för långsiktiga investerare

I sin slutsats skriver Affärsvärlden: "Vi skulle inte avråda den som är långsiktig från att äga aktien. Vi tycker dock att Sagax ser ganska fullvärderad ut runt nuvarande kurs och stannar således vid ett neutralt råd". Detta innebär att även om aktien anses vara stabil, finns det begränsad potential för betydande värdeökning på kort sikt.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att fortsätta bevaka hur Sagax presterar i en föränderlig marknad. Fastighetssektorn är alltid intressant att följa, särskilt när bolag som Sagax visar på stark historisk tillväxt men står inför utmaningar när det gäller framtida värdering.

Börskollen om Sagax

Sagax är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SAGA A på Large Cap. Sagax verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 1194 st ägare hos Avanza samt 494 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Sagax är ett företag som fokuserar på fastighetsinvesteringar. För närvarande satsar de huvudsakligen på stora kommersiella fastigheter inom lager- och industrisektorerna. De största investeringarna görs på den nordiska marknaden, med Europa som näst största fokusområde. Deras mål är att bedriva långsiktiga investeringar och att aktivt delta i utvecklingen av varje enskild fastighet. Företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Sagax, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sagax

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Sagax

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt