Färsk analys efter raset: Dessa två Mag7-aktier är nu undervärderade
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Färsk analys efter raset: Dessa två Mag7-aktier är nu undervärderade

Färsk

Efter en stark inledning på juli har de stora teknikaktierna, kända som "Magnificent Seven", fått marknaden att backa genom en utförsäljning som startade förra veckan. Morningstar menar att lägre priser nu ger mer attraktiva värderingar, och två av dessa aktier har blivit undervärderade.

  • Morningstar US Market Index har sjunkit med 6,3% sedan augusti.
  • Två av "Magnificent Seven" är nu undervärderade enligt Morningstar.
  • Utförsäljningen har främst drabbat halvledarrelaterade aktier.

Efter att ha drivit marknaden till nya toppnivåer i början av juli har de teknikjättar som kallas "Magnificent Seven" - Alphabet, Amazon, Apple, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Tesla - sett sina aktievärden falla. Utförsäljningen startade i slutet av förra veckan och har fått Morningstar US Market Index att sjunka med 6,3% sedan början av augusti.

Utförsäljningens orsaker och konsekvenser

Eric Compton, chef för aktieanalys på Morningstar, påpekar att kombinationen av höga värderingar och en koncentrerad marknad ledde till en miljö som var redo för en sättning. Han noterar att Nvidia, Apple, Meta och Tesla nyligen var övervärderade med 12-30%, medan Alphabet, Microsoft och Amazon bedömdes vara rättvist värderade. "Vi såg inget som såg billigt ut," säger Compton.

Nu har dock värderingarna blivit mer attraktiva, och enligt Morningstars analytiker är både Microsoft och Amazon undervärderade. "Värderingarna börjar se mer intressanta ut, men totalt sett är tekniksektorn fortfarande inte superbillig", tillgägger Compton.

Rapportsäsongens påverkan

Nedgången på aktiemarknaden har sammanfallit med rapportsäsongen för andra kvartalet, där mycket av fokuset för Magnificent Seven har varit på artificiell intelligens. "De flesta av Magnificent Seven är också knutna till AI-tåget, på ett eller annat sätt," säger Compton. Trots positiva intäktsrapporter har investerare börjat ifrågasätta när avkastningen på AI-investeringarna kommer att materialiseras.

Morningstar höjde sina uppskattningar av verkligt värde för fem av de sex bolag som rapporterat, med undantag för Tesla. Detta lämnade Apple som övervärderat, medan Microsoft och Amazon nu bedöms vara undervärderade.

"Med Microsofts aktie nära 400 USD per aktie är det i 4-stjärnigt territorium och handlas med 19% rabatt mot sin uppskattning av verkligt värde på 490 USD. Amazon-aktien är också i 4-stjärnigt territorium och handlas nära 160 USD per aktie, en rabatt på 17% jämfört med dess verkliga värdeuppskattning på 195 USD".

Compton belyser några andra bolag som han anser är undervärderade, däribland Adobe, Palo Alto Networks, NXP Semiconductors och CrowdStrike.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt