Fackförbundet som inte deltar i strejken på Klarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Fackförbundet som inte deltar i strejken på Klarna

Fackförbundet

Medan flera fackförbund har varslat om en strejk på betaltjänstföretaget Klarna, meddelar fackförbundet Akavia att de väljer att inte delta. Akavia, som efterfrågar ett modernt anpassat kollektivavtal, kommer istället att fortsätta dialogen med Klarna.

Akavia väljer dialog framför strejk

Akavia, ett förbund bildat 2020 genom en sammanslagning av Jusek och Civilekonomerna, har ett hundratal medlemmar på Klarna. I ett pressmeddelande uttrycker de att deras medlemmar önskar att använda andra metoder för att driva frågan framåt. "De villkor Klarna erbjuder idag är generellt goda men det finns fler och andra värden som ett modernt kollektivavtal innebär", säger Mikael Andersson, förhandlingschef vid Akavia, i pressmeddelandet.

De villkor Klarna erbjuder idag är generellt goda men det finns fler och andra värden som ett modernt kollektivavtal innebär

Detta rapporterar Akavia i ett pressmeddelande.

Unionen och Sveriges Ingenjörer varslar om strejk

Samtidigt har både Unionen och Sveriges Ingenjörer varslat om att ta ut sina medlemmar på Klarnas huvudkontor i Stockholm i strejk den 7 november. Även DIK, fackförbundet för kultur, kommunikation och kreativ sektor, har varslat om sympatistrejk för sina medlemmar på arbetsplatsen. Därmed är det flera fackförbund som väljer att gå till strejk i hopp om att påverka Klarnas villkor, medan Akavia väljer en annan väg framåt.

Om klarna

Klarna Holding AB är ett svenskt fintechbolag som grundades 2005. Företaget tillhandahåller betalningslösningar för e-handelsbranschen, där konsumenterna får varan först och betalar i efterhand när de handlar online. 2014 gick Klarna ihop med SOFORT och skapade Klarna Group.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Klarna

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Klarna

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt