Exsitecs framtid: både utmaningar och möjligheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Exsitecs framtid: både utmaningar och möjligheter

Exsitecs

Exsitec har upplevt en imponerande tillväxt sedan deras notering för fyra år sedan, men nu står företaget inför nya utmaningar. Med både VD och finanschef på väg att lämna sina poster, och en vikande omsättning i tredje kvartalet, är osäkerheten påtaglig. Trots detta fortsätter företaget att satsa på rekrytering och digitalisering för att stärka sin position på marknaden.

  • Exsitec har minskat sin organiska omsättning med 5 procent i Q3.
  • Företaget står inför ledarskapsbyten med ny VD och finanschef på väg in.
  • Osäkerhet kring framtida vinster men fortsatt fokus på personalrekrytering.

Exsitecs tillväxt och kommande ledarskapsförändringar

Enligt en artikel från Affärsvärlden har systemintegratören Exsitec, som noterades på Nasdaq First North Growth Market för fyra år sedan, sett en betydande tillväxt. Trots denna framgång meddelade företagets VD Johan Kallblad nyligen att han kommer att lämna sin post. Detta, tillsammans med den planerade avgången av finanschefen, skapar en viss osäkerhet kring företagets framtid.

Organisk tillväxt och utmaningar

Exsitec har nyligen rapporterat en minskning av den organiska omsättningen med 5 procent under det tredje kvartalet. Denna nedgång är delvis resultatet av företagets omfattande rekryteringsinsatser, vilket även har påverkat marginalerna negativt. Affärsvärlden noterar att många av företagets kunder är avvaktande, vilket innebär att vinsten kan fortsätta att pressas under de kommande kvartalen.

Exsitecs affärsmodell och framtidsutsikter

Exsitecs affärsmodell bygger på att förbättra företagsstöd genom skräddarsydda lösningar inom affärssystem, beslutsstöd och digitalisering. Företaget strävar efter att erbjuda sina kunder ett mer effektivt och glädjefyllt arbetsliv genom optimalt IT-stöd. Trots de kortsiktiga utmaningarna fortsätter Exsitec att investera i personal och teknologi för att möta marknadens behov.

Vi på Börskollen har noterat att Exsitec har en betydande andel av sina aktier ägda av investerare hos nätmäklarna Avanza och Nordnet. Det återstår att se hur dessa aktieägare kommer att reagera på de förändringar som företaget genomgår. Med ett neutralt råd från Affärsvärlden står vi vid sidlinjen och följer utvecklingen noga.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Exsitec

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Exsitec

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt