Experternas nio aktieköp efter börsstormen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Experternas nio aktieköp efter börsstormen

Experternas

Den senaste börsturbulensen har öppnat upp för köplägen i flera aktier, menar tre förvaltare som Dagens Industri talat med. De pekar ut nio aktier som kan vara värda att investera i efter de senaste veckornas kraftiga nedgångar.

  • Ålandsbankens chefsstrateg Niklas Wellfelt ser potential i svenska industribolag och en dansk läkemedelsjätte.
  • Enter Fonders Oscar Karlsson lyfter fram fuktkontrollbolaget CTT och industribolaget VBG.
  • Andreas Brock på Brock Milton Capital rekommenderar bland annat Fortnox och S&P Global.

Den turbulenta månadsinledningen på börsen har fått flera aktier att rasa – vissa alldeles för mycket, enligt proffsen. För Dagens Industri listar tre förvaltare tillsammans nio aktier att köpa i dippen.

Ålandsbankens chefsstrateg om svenska industribolag

Ålandsbankens chefsstrateg Niklas Wellfelt ser potential i både Atlas Copco och AB Volvo. "Har man skalat ner sitt risktagande lite, ökat sin kassa eller minskat sin aktiemarknadsexponering är det läge att passa på att köpa på sig aktier i bolag man tycker är av god kvalitet," säger Wellfelt. Han lyfter också fram danska läkemedelsjätten Novo Nordisk trots en nylig rapportbesvikelse.

Enter Fonders favoritaktier

Småbolagsförvaltaren Oscar Karlsson på Enter Fonder pekar ut tre aktier som har potential i den nuvarande turbulensen. Först ut är fuktkontrollbolaget CTT, som tillverkar luftfuktsystem till flygplan och har sett sin aktie sjunka med 13 procent under den senaste månaden. "Det här är bara en liten luftgrop som måste passeras och det har skapat bra läge i aktien just nu," säger Karlsson.

Karlsson lyfter även fram industribolaget VBG, som han menar har gjort många interna förbättringar de senaste åren. Trots en nedgång på 14 procent senaste månaden ser han uppsida i aktien. "Aktien har kommit ner till en värdering kring p/e 14 om man blickar två år fram," förklarar han.

Även finska bastutillverkaren Harvia gillas av Oscar Karlsson.

Brock Milton Capitals investeringsval

Andreas Brock, förvaltare på Brock Milton Capital, tipsar om tre aktier som är högintressanta efter den senaste börsturbulensen. Det svenska affärssystembolaget Fortnox, som rasade närmare 8 procent i måndagens börskollaps, kan enligt Brock få stöd av sjunkande räntor. "Lägre räntor kommer leda till att ekonomin vänder uppåt," säger han.

Brock ser också potential i amerikanska informationsföretaget S&P Global, som han menar kommer tjäna på lägre räntor. "Vi bedömer att S&P kommer se fortsatt bra momentum i sin affär framåt," säger han.

Slutligen nämner Brock nederländska ASML, leverantör till halvledartillverkare, som tagit mycket stryk under den senaste turbulensen. "ASML är ensamma med att tillverka EUV-maskiner för tillverkning av de mest avancerade halvledarna," förklarar Brock och ser aktien som attraktivt värderad.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer fortsätta rapportera om nya investeringsmöjligheter som uppstår på marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ålandsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt