Experten: Tre småbolag som kan dubbla aktiekursen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Experten: Tre småbolag som kan dubbla aktiekursen

Experten:

Hans-Marius Ludvigsen, förvaltare av DNB Nordic Small Cap, lyfter i Privata Affärer fram tre småbolag som han tror har potential att fördubbla sitt värde. Bland dessa finns konsumentvarubolaget Humble, datorspelskoncernen Embracer och teknikbolaget Napatech. Ludvigsen betonar också vikten av breda portföljer och lyfter fram småbolagens snabba tillväxt som en viktig faktor.

  • Ludvigsen ser potential i Humble, Embracer och Napatech.
  • Nordiska småbolag värderas lägre än storbolag.
  • Vikten av breda portföljer för riskhantering.

Småbolagsförvaltaren Hans-Marius Ludvigsen, som leder DNB Nordic Small Cap, lyfter i en intervju i Privata Affärer tre företag som han anser har potential att fördubbla sitt värde.

Småbolagens attraktionskraft

Enligt Ludvigsen har småbolagsaktier som grupp presterat väl sedan slutet av förra året och erbjuder en fantastisk investeringsmöjlighet över tid. Han påpekar att mindre företag generellt växer snabbare än större bolag och att nordiska småbolag för närvarande handlas till cirka 15 gånger nästa års vinstprognoser, enligt MSCI-indexet Nordic Countries Small Cap. Detta kan jämföras med ett P/E-tal på 18 för de nordiska storbolagen.

Humble, Embracer och Napatech

Bland fondens största innehav lyfter Ludvigsen fram konsumentvarubolaget Humble och datorspelskoncernen Embracer. Han menar att Humble är undervärderat och beskriver bolaget som exponerat mot en snabbväxande konsumentnisch med en kombination av egna produkter och distributionsverksamhet. För Embracer ser Ludvigsen potential i den kommande uppdelningen av bolaget, som han hoppas ska synliggöra värdet i de olika verksamheterna.

För teknikbolaget Napatech, som nyligen kommit in i fonden, ser Ludvigsen stor potential i deras programmerbara acceleratorkort för datacenter. Han tror att produkten kan bli mycket efterfrågad av teknikjättar som Amazon, vilket skulle kunna leda till en kraftig värdeökning för aktien.

Riskhantering genom breda portföljer

Ludvigsen betonar vikten av att ha en bred portfölj, med många olika aktier och endast några få storsatsningar. Detta har varit en nyckel till fondens framgång, särskilt under perioder av marknadsturbulens. Han förespråkar en strategi där man investerar i både underanalyserade och snabbväxande småbolag för att maximera avkastningen och minimera riskerna.

Vi på Börskollen ser fram emot att följa utvecklingen av dessa bolag och Ludvigsens fortsatta arbete med DNB Nordic Small Cap.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien DNB Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt