Ericssons rapport belönas med höjda riktkurser
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Ericssons rapport belönas med höjda riktkurser

Ericssons

Ericssons senaste kvartalsrapport har mottagits positivt av flera analyshus, vilket resulterat i höjda riktkurser och övervägande positiva kommentarer. Handelsbanken pekar på en stark prestation i både USA och Indien som faktorer bakom den positiva responsen. Samtidigt ser Ålandsbanken tecken på stabilisering och stärkta marginaler, även om vissa osäkerheter kvarstår. Kepler Cheuvreux väljer dock en mer försiktig inställning trots höjd riktkurs.

  • Ericssons Q3-rapport överträffade förväntningarna, särskilt i USA och Indien.
  • Flera analyshus höjer riktkurserna, men Kepler Cheuvreux kvarstår med sin minska-rekommendation.
  • Aktien har stigit 60 procent på sex månader men bedöms fortfarande ha stöd för ytterligare uppgång.

Handelsbanken ser fortsatt potential

Enligt Finwire har Handelsbanken uttryckt en positiv syn på Ericssons senaste kvartalsrapport, som de beskriver som "överraskande stark". Den amerikanska och indiska marknaden lyfts fram som särskilt framgångsrika områden. Trots att aktien redan har ökat med 60 procent de senaste sex månaderna, bedömer banken att det fortfarande finns utrymme för vidare uppgång. Banken framhåller att p/e-talet för 2025 är endast 11, vilket anses vara rimligt, och noterar även ett starkt fritt kassaflöde som ger stöd åt aktien.

Ålandsbanken och Kepler Cheuvreux olika synpunkter

Ålandsbanken behåller sin positiva hållning och ser tecken på stabilisering i Ericssons försäljning och marginaler. De noterar dock att tillväxtutsikterna fortfarande är oklara. Samtidigt har Kepler Cheuvreux höjt sin riktkurs från 60 till 72 kronor, men behåller ändå sin rekommendation att minska. De betonar de osäkra medellångsiktiga utsikterna och en begränsad marginaluppsida, samt svårigheter att kvantifiera effekterna av ett korruptionsfall i Irak.

Fler analyshus stämmer in

Andra analyshus som också har höjt sina riktkurser för Ericsson inkluderar OP Corporate Bank, DNB, UBS, Oddo, Carnegie, Citigroup, Goldman Sachs, BNP Paribas och SEB. Dessa förändringar indikerar ett brett förtroende för företagets framtida potential, även om vissa analytiker, som Kepler Cheuvreux, väljer att förhålla sig försiktiga.

Alla riktkurser: Riktkurskollen hos Börskollen

Vi på Börskollen noterar den ökade uppmärksamheten kring Ericsson och ser att både antalet ägare hos Avanza och Nordnet är högt, vilket tyder på ett starkt intresse bland investerare. För de som följer telekomsektorn är detta ett spännande utvecklingsområde att hålla ögonen på.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Handelsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt