Ericsson i patenttvist med Motorola
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Ericsson i patenttvist med Motorola

Ericsson

Telekomgiganten Ericsson är i en djup patenttvist med Motorola Mobility, Lenovo-gruppens varumärke. Parterna har inte löst licensieringsavtalet för Ericssons 5G-patent, trots att konflikten har pågått sedan 2008, långt före 5G-näten ens fanns på marknaden.

  • Ericsson och Motorola Mobility har ännu inte kommit överens om licensiering av Ericssons 5G-patent.
  • Ericsson har nått överenskommelser med andra stora aktörer som Apple, Samsung och Huawei.
  • Ericsson kräver 1 procent av intäkten för varje såld Lenovo-telefon, på upp till 4 dollar per telefon, medan Lenovo har erbjudit 23 cent per enhet.

Enligt Dagens industri kräver Ericsson 1 procent av intäkten för varje Lenovo-telefon som säljs, upp till ett tak på 4 dollar per telefon. Detta är i skarp kontrast till Lenovo, som bara har erbjudit 23 cent per enhet. Motorola-telefoner, som marknadsförs under Lenovo-varumärket, säljs i Sverige för mellan 2 700 och 13 500 kronor.

Överenskommelser med andra aktörer

Trots tvisten med Lenovo, har Ericsson lyckats nå en rad överenskommelser med andra stora aktörer i branschen, inklusive Apple, Samsung och Huawei. Detta visar att företaget har möjlighet att lösa patenttvister genom förhandlingar och överenskommelser.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ingen kommentar från Ericsson

Ericsson har valt att inte kommentera den pågående tvisten med Lenovo. Det är dock klart att parterna har en lång väg att gå innan de når en överenskommelse, med tanke på den betydande skillnaden i deras licensieringserbjudanden.

Om Ericsson

Ericsson är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 75045st ägare hos Avanza samt 20866st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Ericsson är verksamma inom kommunikationsteknik. Idag är bolaget en utvecklare av mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobil, bredband och molntjänster, samt tillhörande tekniska tjänster. Kunderna återfinns huvudsakligen inom E-handeln, informationsteknologi samt inom kommunikationsbranschen. Ericsson grundades ursprungligen 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt