En trio tillväxtaktier som får tummen upp av toppanalytiker
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

En trio tillväxtaktier som får tummen upp av toppanalytiker

En

Optimismen kring artificiell intelligens har gett S&P 500-index en skjuts under 2024, vilket särskilt gynnat chipbolag och vissa aktörer inom energisektorn. Investerare som söker hållbara avkastningar föreslås fokusera på företag med långsiktig tillväxtpotential. CNBC rapporterar om tre aktier som toppanalytiker på Wall Street anser har starka tillväxtmöjligheter.

  • Fortinet gynnas av stark efterfrågan och AI-ledda nätverk.
  • GitLab förväntas växa tack vare generativ AI och nya produkter.
  • Nvidia ser ökad efterfrågan på sina avancerade GPU:er.

Fortinets återhämtning stöds av AI och molnsäkerhet

Cybersäkerhetsföretaget Fortinet siktar på att leda inom säker åtkomsttjänst och använder AI-teknologier i sina lösningar. Analyshuset TD Cowen har höjt sitt riktpris för Fortinet till 90 dollar och ser en fortsatt återhämtning i företagets verksamhet. En betydande drivkraft är företagets produkter inom operativ teknik, som ersätter äldre system och drar nytta av AI-nätverk och molnsäkerhet.

GitLab rider på AI-vågen

GitLab, ett AI-drivet mjukvaruföretag, ser stor potential i att förbättra utvecklarnas produktivitet och minska säkerhetsrisker. Analyshuset Mizuho har satt ett köpråd på aktien med ett riktpris på 62 dollar. De ser flera tillväxtmöjligheter, särskilt inom GitLabs Duo Pro-produkt och det ökade intresset för GitLab Dedicated.

Nvidia stärker sin konkurrensfördel

Halvledarjätten Nvidia upplever starka intäktsökningar tack vare efterfrågan på sina avancerade grafikkort för AI-modeller. Goldman Sachs har höjt sitt riktpris för Nvidia till 150 dollar, efter att ha fått en bättre förståelse för företagets konkurrensfördelar. Den förväntade ökningen i komplexiteten i analysarbeten och nya plattformar som Blackwell driver företagets tillväxt.

På Börskollen noterar vi hur dessa analytikers insikter kan vägleda investerare i att identifiera potentiella tillväxtaktier i en snabbt föränderlig ekonomisk miljö. Genom att hålla ett öga på dessa företag kan investerare få en bättre förståelse för marknadens dynamik.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fortinet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt