En möjlig långsiktig investering inom jordbrukssektorn enligt Placera
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

En möjlig långsiktig investering inom jordbrukssektorn enligt Placera

En

Deere & Company, en av världens största tillverkare av jordbruks-, skogs- och anläggningsmaskiner, har nyligen sett en svag aktieutveckling på grund av sänkta prognoser. Trots detta pekar analytiker från Placera på att företagets långsiktiga framtid kan vara ljus. De menar att aktiens nuvarande prestanda kan vara ett tillfälle för investerare att få en bit av ett globalt ledande företag till ett lågt pris.

  • Deere & Company har sett svag aktieutveckling på grund av sänkta prognoser.
  • Aktien handlas för närvarande till ett P/E-tal på mellan 13 och 14 baserat på vinstprognoser för 2024 till 2026.
  • Analytiker tror att företagets långsiktiga framtid kan vara stark på grund av automatisering och elektrifiering av jordbruksmaskiner.

En möjlig investering på lång sikt

Enligt en analys från Placera kan aktiens nuvarande prestanda vara ett tillfälle för investerare att få en bit av ett globalt ledande företag till ett lågt pris. Aktien handlas för närvarande till ett p/e-tal på mellan 13 och 14 baserat på vinstprognoser för 2024 till 2026.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En ljus framtid för Deere & Company

Placera menar också att Deeres produkter, som är avgörande för matproduktionen, tillsammans med en förväntad automatisering och elektrifiering av jordbruksmaskiner kan innebära en ny guldålder för företaget. "Den svagare utvecklingen i aktien gör att det nu yppar sig ett tillfälle att plocka in ett av världens absolut främsta företag i den långsiktiga depån", skriver Placera i sin slutsats.

Om Deere & Co

Deere & Company är ett amerikanskt tillverkningsbolag inriktade mot jordbrukssektorn. Bolaget producerar jordbruks-, bygg- och skogsmaskiner, dieselmotorer, drivlinor och diverse gräsklippningsutrustning. Förutom kärnprodukterna erbjuds finansiella tjänster runtom den nordamerikanska marknaden. Deere & Company grundades 1837 och har sitt huvudkontor i Moline, Illinois.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt