Elon Musk tillbakavisar uppgifter om droganvändning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Elon Musk tillbakavisar uppgifter om droganvändning

Elon

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, har tagit till sociala medier för att avfärda uppgifterna i en artikel från Wall Street Journal (WSJ) som påstod att han använder droger. Musk reagerade starkt på rapporteringen och försvarade sig genom att säga att han skulle "definitivt ta dem" om de kunde öka hans produktivitet.

  • Elon Musk går till motangrepp mot Wall Street Journal över påstådd droganvändning.
  • VD:n hävdar att han är villig att ta droger om de kan förbättra produktivitet, men avfärdar uppgifterna om att han redan gör det.

Artikeln i WSJ hävdade, baserat på anonyma källor, att Musk använt olika droger, inklusive LSD, kokain, ecstasy och psykedeliska svampar. Anklagelserna har väckt stor oro hos ledningen för både Tesla och SpaceX, särskilt med tanke på SpaceX:s omfattande kontrakt med den amerikanska regeringen.

Uppmärksamhet om Musks potentiella droganvändning

Musk började först dra till sig uppmärksamhet för sin potentiella användning av droger efter att han rökte marijuana i en podcast med Joe Rogan 2018. Detta ledde till att NASA begärde att han skulle genomgå drogtester. Musk berättar på sociala medier att han under de senaste tre åren regelbundet har genomgått dessa tester och att resultaten inte visat spår av varken droger eller alkohol.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

WSJ står fast vid sin rapportering

Trots Musks tillbakavisande av uppgifterna, står Wall Street Journal fast vid sin rapportering. De hävdar att deras uppgifter är korrekta och att de kommer att fortsätta rapportera om ämnet.

Om Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar inom den nordamerikanska marknaden. Huvudkontoret är beläget i Palo Alto.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt