Efter starka kursresan – Afv sänker SaaS-bolaget till neutral rekommendation
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Efter starka kursresan – Afv sänker SaaS-bolaget till neutral rekommendation

Efter

Mjukvarubolaget Opter, kända för sina transportplaneringslösningar, har uppvisat imponerande tillväxt och skalbarhet under 2023, enligt en analys från Affärsvärlden. Opters aktie har en potential på 21 procent på ett par års sikt, enligt tidningens huvudscenario. Med en uppgång på 40 procent sedan tidningens tidigare köpråd, ger Affärsvärlden nu ett neutralt råd för Opter-aktien.

Imponerande tillväxt och skalbarhet

Opter, som specialiserar sig på mjukvarulösningar för transportplanering, har uppvisat stark tillväxt och god skalbarhet under året. Bolagets framgångar under 2023 har rönt stor uppmärksamhet, och dess aktie har sett en uppgång på cirka 40 procent sedan tidningens köpråd tidigare under året.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Potential på 21 procent i aktien

Enligt Affärsvärldens huvudscenario finns det en potential på 21 procent i Opter-aktien på ett par års sikt. Denna optimistiska prognos grundar sig i bolagets framgång under det gångna året och dess förmåga att skala upp verksamheten. Trots denna positiva bild har tidningen dock ändrat sitt tidigare köpråd till ett neutralt råd.

Opter-aktien är upp cirka 40 procent sedan Affärsvärldens köpråd i våras. Uppsidan är okej men efter kursuppgången slår vi om till ett neutralt råd."

Om Opter

Opter är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 501st ägare hos Avanza samt 594st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Opter är ett SaaS-bolag. Bolaget utvecklar och säljer en egenutvecklad standardmjukvara för transportplanering till transportbolag i Norden. Bolagets mjukvara hanterar administration, planering och kommunikation av transportuppdrag samt integrationer till transportköpares system. Opter grundades 2002 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Opter

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Opter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt