Efter rasen – uppåt på USA-börsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Efter rasen – uppåt på USA-börsen

Efter

Efter de senaste dagarnas ras bytte indexen på New York-börsen riktning på tisdagen – och steg brett med cirka 1 procent. En av dagens stora vinnare blev Uber.

De senaste veckan har präglats av kraftiga börsnedgångar, och måndagen blev enligt CNBC en av de sämsta handelsdagarna på flera år.

På tisdagen gick det betydligt bättre, även om indexen åter vände nedåt strax före stängning. Breda S&P 500 hade vid stängning stigit med 1,0 procent, samtidigt var industritunga Dow Jones upp med 0,8 procent. Nasdaqs kompositindex steg med 1,0 procent.

I samband med börsraset har de flesta stora teknikföretag backat kraftigt, med processortillverkaren AMD som måndagens stora undantag. På tisdagen var situationen i stort den omvända: AMD föll med cirka 3,4 procent, samtidigt som flera teknikföretag återhämtade sig något. Exempelvis steg halvledarjätten Nvidia med 3,8 procent, medan Facebook-ägaren Meta klättrade 3,9 procent.

Cybersäkerhetsföretaget Crowdstrike, som var involverat i de stora teknikstörningar som uppstod världen över i mitten av juli, har rasat på börsen de senaste veckorna. Bolagets aktie var dock en av få som steg på börsen under den blodröda måndagen, och fortsatte därefter öka på tisdagen. Vid stängning hade den klättrat med 4,3 procent.

Ett annat bolag som ökade kraftigt på tisdagen var transportföretaget Uber, som steg med 10,9 procent efter en stark kvartalsrapport.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Uber Technologies

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt