Efter Kindred och Pagero – Strategen: Tre bolag som kan bli uppköpta
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter Kindred och Pagero – Strategen: Tre bolag som kan bli uppköpta

Efter

Året har knappt börjat och redan har vi sett en del budnyheter på börsen, som FDJ:s uppköpserbjudande på Kindred och budstriden kring Pagero. I en intervju med Di förutser Christer Linde, strateg på ABG Sundal Collier, att fler affärer kommer att dyka upp, särskilt efter det relativt tysta föregående året, och pekar på tre företag som tydliga kandidater för framtida bud.

  • Christer Linde förutser fler affärer på börsen i år.
  • Bredband2, BTS och Storytel är tydliga kandidater för framtida bud, enligt Linde.
  • En minskad osäkerhet kring konjunkturen och en större klarhet om räntornas riktning är viktiga drivkrafter för denna förutsägelse.

Enligt Linde brukar det i genomsnitt ske 12-13 utköp per år från Stockholmsbörsen. Men förra året såg vi endast sex, en siffra som var hälften så stor. Detta berodde på flera faktorer, bland annat osäkerhet kring konjunkturen och att köpare och säljare inte möttes. Nu är dock förutsättningarna goda för en mer aktiv budsituation, enligt Linde.

Detta rapporterar Dagens industri om.

Han pekar också på att det finns gott om företag med starka balansräkningar, vilket gör dem till potentiella mål för utköp. "Många, särskilt större företag, är överkapitaliserade. Detta innebär att de antingen kan göra utdelningar, återköp eller fusioner och förvärv (M&A)", säger Linde.

Tre potentiella budkandidater

Linde pekar på tre företag som potentiella budkandidater. Det första är fiberoperatören Bredband2 som han anser vara relativt modest värderat i dagsläget. Tele2, som har uttryckt intresse för en aktiv M&A-agenda, kan vara en potentiell köpare.

BTS, ett managementkonsultbolag, är Lindes andra budkandidat. Bolaget har sjunkit i värdering och är nu betydligt lägre värderat än tidigare och kan vara intressant för stora aktörer som McKinsey eller BCG.

Det tredje bolaget är Storytel, en steamingtjänst för ljudböcker. Konsolideringsrörelsen inom sektorn och Storytel har intressant innehåll vilket kan göra Storytel till ett intressant uppköpsobjekt för en större aktör med muskler att bygga på en befintlig plattform, enligt Linde.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ABG Sundal Collier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt