Edyoutec mottar beställningar på över 7 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Edyoutec mottar beställningar på över 7 miljoner kronor

Edyoutec

Under de två första månaderna av 2024 har edtechbolaget Edyoutec, genom sitt tyska dotterbolag, tecknat nya projekt till ett värde av 7,35 miljoner kronor. Bland beställningarna märks uppdrag från staden Biefeld och grafiskt arbete för en befintlig kund, samt flera uppdrag för grafiskt arbete för videospel och utökade beställningar för kommande upplevelser.

  • Edyoutec har under de två första månaderna av 2024 tecknat nya projekt till ett värde av 7,35 miljoner kronor genom sitt tyska dotterbolag.
  • Dotterbolaget Unger & Friedler har tecknat ytterligare avtal för att utföra grafiskt arbete för triple A-videospel värda cirka 2,65 miljoner kronor.
  • Edyoutec förväntar sig att de flesta intäkterna kommer att inflyta under det första och andra kvartalet i år.

Enligt ett pressmeddelande från Edyoutec ingår tidigare rapporterade beställningar från staden Biefeld och grafiskt arbete från en befintlig kund värda 3,4 miljoner kronor i den totala summan på 7,35 miljoner kronor.

Ytterligare uppdrag och utökade beställningar

Dotterbolaget Unger & Friedler har även tecknat fler avtal för att utföra grafiskt arbete för triple A-videospel till ett värde av cirka 2,65 miljoner kronor. Dessutom har det andra dotterbolaget, Wegesrand, utökat befintliga beställningar för kommande upplevelser kopplade till Hermans-monumentet och Luther-Museum, samt en order avseende en industrikund till ett totalt värde av närmare 1,3 miljoner kronor.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Förväntad inkomst under första halvåret

Edyoutec förväntar sig att merparten av intäkterna från dessa beställningar kommer att inflyta under det första och andra kvartalet i år. "Detta är ett starkt uttalande från våra tyska dotterbolag. Vi ser en växande efterfrågan på våra tjänster och förväntar oss ett mycket starkt första kvartal när det kommer till nya ordrar", säger vd Eric de Basso.

Om Edyoutec

Edyoutec är ett bolag från Sverige och listat på Spotlight. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2045st ägare hos Avanza samt 320st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

edyoutec är ett svenskt bolag inom spel och digital utbildning som består av två vertikaler, EdTech och spel. Inom vertikalen EdTech fokuserar bolaget på att utveckla produkter inom genrer som spelbaserat lärande och Serious Games, det är inom dessa områden som edyoutec har identifierat de största synergierna mellan bolagets två vertikaler. Inom vertikalen Games bygger affärsidén på att utveckla och distribuera free-to-play-spel ("F2P") inom mobilspel för Android och iOS.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Edyoutec

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Edyoutec

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt