Duni konsoliderar lager och bygger ny anläggning i Tyskland
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Duni konsoliderar lager och bygger ny anläggning i Tyskland

Duni

Duni planerar att etablera ett nytt lager i Meppen, Tyskland för att konsolidera sina lager- och distributionsenheter. Målet är att förbättra konkurrenskraften och öka skalbarheten i deras europeiska logistiklösning. Omstruktureringen berör cirka 220 anställda och dialog har inletts med lokala workers' council.

  • Duni etablerar nytt lager i Meppen, Tyskland
  • 220 anställda påverkas av förändringen
  • Distributionen planeras starta 2026

Logistiklösning med framtida konkurrenskraft

Enligt Finwire planerar Duni att bygga en ny lageranläggning i Meppen, Tyskland, vilket ligger nära deras nuvarande lager i Bramsche/Osnabrück. Genom att konsolidera lager, orderuppfyllelse och kringtjänster på en plats, strävar företaget efter att stärka sin konkurrenskraft och öka skalbarheten i logistiklösningen inom Europa.

Omstruktureringen kommer att påverka cirka 220 personer och en dialog har redan inletts med lokala workers' council. Personal inom produktion och produktionslogistik kommer dock inte att beröras av förändringen.

Transformation av Dunis logistik

Johan Crusefalk, Chief Logistics & Technology Officer på Duni, kommenterar förändringen: "Det nya lagret i Meppen kommer att transformera Duni Groups logistiklösning i Europa. Ombyggnaden av lagret kommer att öka konkurrenskraften och skalbarheten samt bidra till vårt nettonollmål."

Duni har också meddelat att omstruktureringskostnader och effektivitetsbesparingar som är relaterade till den nya logistiklösningen kommer att redovisas i deras finansiella rapportering framöver. Trots förändringarna kommer anläggningen i Bramsche/Osnabrück fortsatt att vara en viktig produktionshub och bibehålla sina utgående leveranser av alla artiklar som produceras där.

Distributionen startar 2026

Distributionen från den nya anläggningen i Meppen planeras att starta 2026. Mer information om Duni: Företaget levererar diverse produkter till restaurangindustrin, inklusive dukar, ljus, tallrikar, serveringsfat samt olika typer av boxar och skålar. Duni-märket är känt på flera marknader, men deras främsta verksamhet är koncentrerad till Europa. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Vid senaste mätningen av oss på Börskollen hade Dunis aktie 4101 ägare hos Avanza och 1183 ägare hos Nordnet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Duni

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Duni

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt