Draget från Walmart i konkurrensen med Amazon: Rabatter hos Burger King
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Draget från Walmart i konkurrensen med Amazon: Rabatter hos Burger King

Draget

Amerikanska detaljhandelskedjan Walmart utökar sitt medlemsprogram, Walmart+, genom att erbjuda sina medlemmar rabatter hos hamburgerkedjan Burger King. Detta kommer som en strategi för att behålla och attrahera medlemmar i en allt tuffare konkurrens med rivaler som Amazon Prime.

  • Walmart+ medlemmar får 25 procent rabatt på digitala beställningar hos Burger King.
  • En gratis Whopper var tredje månad vid köp hos Burger King.
  • Medlemsintäkterna för Walmart+ har ökat med 10 procent eller mer under de senaste tre kvartalen.

Från och med denna vecka kommer Walmart+ medlemmar att kunna njuta av 25 procent rabatt på alla digitala beställningar hos Burger King. Dessutom kommer de att få en gratis Whopper en gång var tredje månad vid köp hos Burger King, med start nästa månad. Detta rapporterar Wall Street Journal.

Strategi för att behålla medlemmar

Walmarts senaste tilltag är en del av företagets strategi att behålla och attrahera medlemmar i en allt tuffare marknad. Amazon, en av Walmarts största konkurrenter, erbjuder genom sitt medlemskapsprogram Prime gratis leverans av många restaurangmåltider via Grubhub. För att konkurrera med sådana erbjudanden har Walmart implementerat dessa nya förmåner för sina medlemmar.

Ökad medlemsintäkt

Ett fullt medlemskap hos Walmart+ kostar 98 dollar per år. Programmet nådde en platå på åtta miljoner medlemmar i början av förra året, men tillväxten stagnerade när många valde att inte förlänga efter en gratis provperiod. Enligt källor har dock antalet medlemmar ökat stadigt under de senaste kvartalen, och medlemsintäkterna för Walmart+ har ökat med 10 procent eller mer under de senaste tre kvartalen, enligt uttalanden från företagets chefer vid de senaste konferenssamtalen med analytiker.

Burger King ägs av Restaurant Brands International och är en av de största hamburgerkedjorna i världen. Genom samarbetet med Burger King hoppas Walmart kunna erbjuda ytterligare incitament för att locka fler medlemmar till sitt program.

Walmart är en amerikansk kedja inom detaljhandeln som säljer ett omfattande sortiment av livsmedel och olika detaljhandelsprodukter både genom sina egna fysiska butiker och via e-handel. Företaget grundades 1962 och har sitt huvudkontor i Bentonville, Arkansas.

På Börskollen ser vi att strategiska partnerskap som detta kan vara avgörande för att stå ut i den konkurrensutsatta detaljhandelsmarknaden och behålla kundlojalitet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Walmart

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt