Disney slutar använda Slack efter stor dataläcka
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Disney slutar använda Slack efter stor dataläcka

Disney

Disney planerar att upphöra med användningen av kommunikationsverktyget Slack efter en omfattande dataläcka. Beslutet kommer efter att över en terabyte företagsdata hackats och läckt ut på nätet, vilket inkluderade känslig information om företagets finanser, strategi samt kunduppgifter.

  • Disney slutar använda Slack efter en omfattande dataläcka.
  • Över en terabyte känslig data offentliggjordes online.
  • Företaget övergår till nya samarbetsverktyg.

Enligt ett memo från finanschefen Hugh Johnston, som The Wall Street Journal fått ta del av, kommer de flesta av Disneys bolag att upphöra att använda Slack senare i år. Många team inom företaget har redan påbörjat övergången till andra samarbetsverktyg som anses mer strömlinjeformade och säkra.

Omfattande dataläcka

Den hackerattack som drabbade Disney resulterade i att över en terabyte av företagsdata offentliggjordes på nätet. Den läckta informationen omfattade inte bara företagets interna finanser och strategiska planer, utan även personlig data och kunduppgifter. Detta har lett till betydande säkerhetsbekymmer inom företaget.

Inga kommentarer från Disney och Salesforce

Disney har ännu inte lämnat någon officiell kommentar kring dataläckan eller beslutet att sluta använda Slack. Även Slack-ägaren Salesforce har avböjt att kommentera incidenten. Vi på Börskollen noterar att detta kan leda till ökad försiktighet bland andra företag som använder liknande kommunikationsverktyg.

Övergången till nya samarbetsverktyg markerar ett nytt kapitel för Disney när det gäller deras interna kommunikationsstrategi. Det återstår att se hur detta beslut kommer att påverka företagets dagliga verksamhet och säkerhet på lång sikt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Walt Disney

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt