Di ser köpläge i "kvalitetsbolag med tillväxtutsikter"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Di ser köpläge i "kvalitetsbolag med tillväxtutsikter"

Di

Ljussättningsbolaget Profoto har sett sin aktie falla på grund av pressade marginaler och ett utmanande marknadsklimat. Trots detta ser Dagens Industri potential i bolaget, med tillväxtmöjligheter på sikt för den tålmodige investeraren.

  • Profoto-aktien har tappat cirka 18 procent i år.
  • Dagens Industri ser framtida tillväxtmöjligheter i bolaget.
  • Multiplarna bedöms inte som skrämmande för ett kvalitetsbolag.

Enligt en analys från Dagens Industri har ljussättningsbolaget Profoto upplevt en nedgång på börsen på grund av pressade marginaler och ett utmanande klimat. Trots detta menar tidningen att bolaget har mycket att erbjuda för långsiktiga investerare.

Analys: Tillväxtmöjligheter på sikt

Di skriver att medan multiplarna för Profoto inte är avskräckande för ett kvalitetsbolag, finns det osäkerhet kring hur snabbt omsättningstillväxten kan komma att ske.

"Att Profoto ändå lyckas behålla så pass höga marginaler är ett kvalitetstecken i sig. Förhållandevis god kostnadskontroll, kundnära produktutveckling och ett tydligt värdeskapande erbjudande möjliggör en stark position för Profoto", skriver man.

Aktien har tappat mark

Aktien har tappat ca 18 procent hittills under 2024 och handlas nu under den kurs på 66 kronor som bolaget noterades till under börsyran sommaren 2021.

Di ser dock möjligheter till omslag för den som är tålmodig; "För den som kan tänka sig att sitta på aktien under en längre period finns dock goda möjligheter till en bra avkastning på sikt", avslutar tidningen.

Börskollen om Profoto

Profoto är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern PRFO på Mid Cap. Profoto verkar inom sektorn Industri och aktien har 1296 st ägare hos Avanza samt 176 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Profoto Holding tillhandahåller produkter för belysning. Deras utrustning används för att förbättra bildkvaliteten genom ljussättning. Företagets huvudsakliga kundbas utgörs av yrkesfotografer. Dessutom ägnar sig företaget åt forskning och utveckling inom områden som blixtens varaktighet, laddningstid och smartphone-kameror. Profoto har en global närvaro. Företaget grundades 1968 och har sitt huvudkontor i Sundbyberg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Profoto, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Profoto

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Profoto

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt