Di: Mer potential i nischbankerna – tipsar om köpvärd trio
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Di: Mer potential i nischbankerna – tipsar om köpvärd trio

Di:

Dagens Industri menar att flera av de noterade nischbankerna på Stockholmsbörsen har mer att hämta. Tidningen lyfter fram Norion, Nordnet och TF Bank som särskilt välpositionerade. En starkare börs och kommande utdelningar kan ge aktierna en skjuts uppåt.

  • Dagens Industri ser fortsatt potential i nischbankerna.
  • Nordnet och TF Bank har utvecklats väl och kan stiga ytterligare.
  • Utdelningar kan bidra till Norions aktieutveckling.

Enligt en analys i Dagens Industri finns det mer att hämta i flera av de noterade nischbankerna på Stockholmsbörsen. Tidningen lyfter fram Norion, Nordnet och TF Bank som exempel på banker som har utvecklats väl under året och som är rätt positionerade för framtida tillväxt.

Starkare börs kan lyfta aktierna

Dagens Industri pekar på att en förbättrad börs kan ge ett lyft för både Nordnet och dess konkurrent Avanza. En starkare marknad kan bidra till ökad aktivitet och därmed förbättrade resultat för dessa aktörer, vilket i sin tur kan driva upp aktiekurserna.


Fortsatt tillväxt för TF Bank

TF Bank förväntas fortsätta sin tillväxt enligt tidningens analys. Banken har hittills visat en stark utveckling och det finns förväntningar om att denna positiva trend kommer att fortsätta. Enligt Dagens Industri har TF Bank förutsättningar att växa ytterligare och stärka sin position på marknaden.

Utdelning kan gynna Norion

Norion kan komma att se en positiv utveckling av sin aktie om bolaget inför en utdelning. En sådan åtgärd skulle kunna attrahera fler investerare och därmed driva upp aktiekursen. Dagens Industri tror att Norion har potential att lyfta i takt med att företaget fortsätter att förbättra sina resultat.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och ser fram emot att rapportera om hur dessa nischbanker på Stockholmsbörsen kommer att prestera framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Norion Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt