Därför skrotar Koenigsegg elbilsplanerna: ”Finns smartare lösningar”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Därför skrotar Koenigsegg elbilsplanerna: ”Finns smartare lösningar”

Därför

Koenigsegg har valt att skrota planerna på en elbil och fokuserar istället på hybrider med förnybart bränsle. Christian von Koenigsegg kritiserar stora biltillverkare för att inte utforska dessa lösningar, som han menar är minst lika klimatsmarta som elbilar.

  • Koenigsegg överger elbilsplaner till förmån för hybrider
  • Förnybara bränslen som E85 och HVO100 prioriteras
  • Christian von Koenigsegg kritiserar stora biltillverkare

Enligt motorsajten Carup har Koenigsegg lagt sina elbilsplaner på is och istället valt att satsa på hybrider som kan drivas med förnybara bränslen. Christian von Koenigsegg säger i en intervju med sajten att elbilar inte passar för hyperbilar och att förbränningsmotorer erbjuder en mer engagerande körupplevelse.

Förnybart bränsle istället för batterier

Koenigseggs kunder använder elbilar till vardags, men när det kommer till hyperbilar föredrar de förbränningsmotorer som kommunicerar med föraren på ett mer levande sätt. Christian von Koenigsegg menar att bilar med motorer ger en mer autentisk och engagerande körupplevelse jämfört med elbilar.

Vidare påpekar han att de miljövinster som elbilar erbjuder är minimala för deras hyperbilar, som körs så pass lite att batteriernas koldioxidutsläpp inte kan rättfärdigas. Istället kan deras bilar köras på förnybart E85-bränsle, vilket är ett mer hållbart alternativ.

Kritik mot stora biltillverkare

Christian von Koenigsegg riktar kritik mot stora biltillverkare för att inte utforska hybridlösningar med förnybart bränsle i större utsträckning. Han anser att dessa lösningar kan vara minst lika klimatsmarta som elbilar, särskilt om de främst körs på el och endast använder förnybart bränsle vid långkörningar.

Koenigseggs senaste modell, Gemera, är en laddhybrid som kan drivas både på el och E85. Märket ser detta som en optimal lösning för att kombinera prestanda och miljöansvar.

Christian von Koenigsegg avslutar med att uppmana andra tillverkare att följa deras exempel och utforska hybridlösningar med förnybart bränsle för att nå klimatmålen på ett mer effektivt sätt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt