Därför rasade Fortnox under gårdagen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Därför rasade Fortnox under gårdagen

Därför

Fortnox aktie föll nästan 7 procent under tisdagen, trots avsaknad av bolagsspecifika nyheter. Enligt Dagens industri har företaget haft möten med analytiker som lett till sänkta förväntningar inför delårsrapporten. Spekulationer om en svag rapport och ökad blankning av aktien har också påverkat kursen.

  • Fortnox aktie föll med nästan 7 procent under tisdagen.
  • Analytikermöten sägs ha lett till sänkta förväntningar.
  • Ökad blankning av aktien indikerar spekulationer om svag rapport.

Under tisdagen noterades en kraftig nedgång i Fortnox aktiekurs, som föll med närmare 7 procent. Detta skedde utan att några specifika nyheter från bolaget hade offentliggjorts. Enligt en nyhet från Dagens industri har Fortnox nyligen haft kontakt med analytiker, vilket har lett till sänkta förväntningar inför den kommande delårsrapporten.

Möten med analytiker

De aktuella mötena ska ha hållits i början av veckan och resulterat i att analytiker justerat ned sina förväntningar för Fortnox resultat under andra halvåret. Dagens industri har sökt Fortnox för en kommentar, men företaget har ännu inte gett något svar.

Spekulationer och ökad blankning

Utöver de sänkta förväntningarna har det också förekommit spekulationer på marknaden om att Fortnox kommande rapport kommer att vara svag. Detta har bidragit till en markant ökning av blankningen av aktien, vilket ytterligare pressat kursen.

Fortnox är ett Växjöbaserat företag som erbjuder webbaserade mjukvarulösningar för olika affärsprocesser som bokföring, fakturering, orderhantering, försäljningsstöd och e-handel för små och medelstora företag samt föreningar. Tack vare deras molnbaserade plattform är deras programvaror tillgängliga globalt från vilken dator som helst med internetuppkoppling. Företaget har även ett dotterbolag, Nox Finans, som erbjuder finansiella tjänster kopplade till fakturahantering.

Vi på Börskollen har noterat att Fortnox har 45 940 ägare hos nätmäklaren Avanza och 6 868 ägare hos Nordnet vid den senaste mätningen. Med de senaste händelserna i åtanke blir det intressant att följa utvecklingen och se hur marknaden reagerar på den kommande delårsrapporten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fortnox

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fortnox

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt