Därför ger banken köpråd för fordonssäkerhetsbolaget
Danske Bank ser en ljus framtid för fordonssäkerhetsbolaget Autoliv i takt med att LVP-sektorn återhämtar sig. Banken håller fast vid sin köprekommendation och riktkurs på 120 dollar. Trots oro inför tredje kvartalet tror Danske Bank att Autoliv kan prestera bättre än sina konkurrenter och underleverantörer. Även Kepler Cheuvreux har valt att behålla sin köprekommendation för bolaget.
- Danske Bank upprepar köpråd för Autoliv med riktkurs 120 dollar.
- Autoliv förväntas gynnas av återhämtning inom LVP-sektorn.
- Starka besparingsåtgärder förväntas påverka EBIT positivt år 2025.
Autoliv och LVP-sektorns återhämtning
Enligt Finwire bedömer Danske Bank att Autoliv står inför en potentiell uppåtgående trend i samband med att LVP-sektorn visar tecken på återhämtning. Banken menar att även om många OEM-företag har utfärdat varningar inför det kommande kvartalet, står Autoliv starkare och förväntas klara sig bättre än många av sina kunder och underleverantörer.
Marknadstillväxt i Indien och Kina
När analytikerna blickar framåt förväntar de sig att Autoliv kan dra nytta av rekordhöga besparingar samt tillväxt i viktiga marknader som Indien och Kina. Detta skulle kunna ge Autoliv en konkurrensfördel när LVP-sektorn förväntas svänga tillbaka till högre produktionsnivåer 2025. Enligt Danske Bank skulle de besparingsåtgärder som Autoliv implementerat kunna ha en positiv inverkan på företagets EBIT under de kommande åren.
Autolivs globala närvaro
Autoliv, som bildades 1997 genom en sammanslagning av svenska Autoliv och amerikanska Morton, är ett internationellt teknologiföretag med fokus på säkerhetslösningar för fordon. Företaget designar och producerar säkerhetssystem för stora biltillverkare över hela världen, inklusive säkerhetsbälten, airbags och radarsystem. Med huvudkontor i Stockholm, har Autoliv en stark position på den globala marknaden.
Även Kepler Cheuvreux sätter köp
Finwire rapporterar att även Kepler Cheuvreux har valt att behålla sin köprekommendation för Autoliv, även om riktkursen nu sänks till 115 dollar. Analyshuset anser att de kortsiktiga utsikterna för Autoliv är utmanande, men ser bolagets globala ledarskap inom fordonssäkerhet som en stark grund för fortsatt tillväxt. Genom proaktiva strukturella kostnadsåtgärder har Autoliv lyckats återställa sin lönsamhet till nivåer som sågs före pandemin, vilket ger utrymme för högre avkastning till aktieägarna.
Vi på Börskollen noterar att intresset för Autoliv är stort bland svenska investerare, med tusentals ägare hos både Avanza och Nordnet. Vi fortsätter att följa utvecklingen noga och ser fram emot att se hur bolaget kan dra nytta av de förväntade marknadstrenderna.