Därför börjar analyshusen gilla medtech-bolaget igen efter de tuffa åren
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Därför börjar analyshusen gilla medtech-bolaget igen efter de tuffa åren

Därför

Medicinteknikbolaget Arjo har haft en tuff period på börsen med en aktie som fallit över 50 procent på tre år. Den senaste kvartalsrapporten har dock mottagits positivt av flera analyshus, vilket har lett till uppdaterade rekommendationer för aktien.

  • Arjo levererade nära förväntat resultat i senaste kvartalsrapporten
  • Pareto behåller köprekommendation trots justerad riktkurs
  • Handelsbanken, Nordea och Danske Bank höjer sina rekommendationer

Den senaste kvartalsrapporten från Arjo har fått positiva reaktioner från flera analyshus. Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Arjo prickade förväntningarna på flera punkter, vilket har lett till justerade rekommendationer och riktkurser.

Starkt resultat trots utmaningar

Arjo rapporterade ett justerat ebitda-resultat på 496 miljoner kronor för det andra kvartalet, vilket låg mycket nära förväntningarna på 497 miljoner kronor. Nettoomsättningen landade på 2.810 miljoner kronor, något över förväntade 2.809 miljoner kronor. Den organiska tillväxten uppgick till 3,7 procent mot väntade 3,6 procent.

Pareto, som har den högsta riktkursen av de analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av, har justerat sin riktkurs för Arjo till 53 kronor från tidigare 54 kronor men behåller sin köprekommendation. "Marginalerna kommer också att fortsätta förbättras på grund av produktmixen. Vi sänker vår riktkurs till 53 kronor (54) men vi behåller vår köprekommendation då värderingen fortfarande är attraktiv", skriver Pareto.

Flera analyshus höjer sina rekommendationer

Handelsbanken Capital Markets höjer sin långsiktiga rekommendation för Arjo till outperform från market perform, med en riktkurs på 62 kronor. Nordea Markets höjer också sin rekommendation till köp från behåll, med en riktkurs på 49 kronor.

Danske Bank, som tidigare var mer negativa till Arjo, har nu höjt sin rekommendation till behåll från sälj och justerat riktkursen till 42 kronor från tidigare 35 kronor. "De flesta av de negativa katalysatorerna som låg bakom vårt tidigare säljbetyg har spelat ut", skriver Danske Bank.

Vi på Börskollen noterar att Arjos senaste resultat och de uppdaterade rekommendationerna från flera analyshus kan indikera en mer positiv framtid för bolaget. Det återstår att se hur aktien kommer att prestera framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Arjo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt