Därför är risken i lyxsektorn extra stor just nu
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Därför är risken i lyxsektorn extra stor just nu

Därför

Lyxsektorn har under lång tid dragits framåt av kinesiska konsumenter. Men med landets ekonomiska osäkerheter och förändrade konsumtionsmönster ifrågasätter analytiker nu om denna trend kommer att fortsätta. Trots nya stimulansåtgärder från kinesiska regeringen, är det tveksamt om dessa kommer att gynna de konsumenter som lyxindustrin är beroende av. Och även om dessa åtgärder skulle locka tillbaka konsumenterna, kan smaken för dyra märken ha förändrats.

  • Kinas senaste stimulansåtgärder väcker frågor inom lyxsektorn.
  • Förändrade konsumtionsmönster påverkar efterfrågan på lyxvaror.
  • Kinesiska konsumenters framtida roll i lyxsektorns tillväxt är osäker.

Kinesiska konsumenter har historiskt varit en drivande kraft för försäljningan av lyxvarumärken. De senaste stimulansåtgärderna från den kinesiska regeringen har dock väckt blandade reaktioner bland analytiker och investerare. Medan vissa ser potential för ökad konsumtion, menar andra att dessa åtgärder inte riktar sig mot de konsumenter som traditionellt har drivit lyxsektorns tillväxt. Det rapporterar ekonomikanalen CNBC.

Förändrade konsumtionsmönster

Den ekonomiska osäkerheten tillsammans med förändrade konsumtionsvanor i Kina har lett till en minskad efterfrågan på lyxvaror. Kinesiska konsumenter har börjat vända sig mot inhemska märken och prioriterar sparande, vilket kan påverka lyxsektorns framtida intäkter negativt. Ben Harburg från Core Values Alpha säger till CNBC att det finns en risk att kinesiska konsumenter inte längre har samma konsumtionsmönster som tidigare.

Lyxsektorns framtid

Trots dessa utmaningar finns det fortfarande hopp om att lyxsektorn kan fortsätta växa. LVMH:s finanschef Jean-Jacques Guiony uttryckte i samband med bolagets senaste delårsrapport optimism om sektorns framtida utveckling, även om han också erkände att förändringarna kan vara strukturella. ”Det är normalt om folk undrar om detta är en permanent strukturell förändring och att det aldrig kommer tillbaka på samma sätt. Kanske”, sade Guiony. ”Men vi är fortfarande mycket hoppfulla om att lyxindustrin kommer att fortsätta att utvecklas och på något sätt surfa på vågen av framväxten av den övre medelklassen, precis som vi har gjort de senaste 55 åren”, tillade han skriver CNBC.

Bank of America förutspår dock fortsatt press på marginalerna och låg intäktstillväxt inom sektorn.

På Börskollen ser vi hur dessa förändringar i kinesiska konsumtionsvanor kan påverka lyxmarknadens dynamik globalt. Kanske måste lyxvarumärkena nu vända sig till mindre marknader och anpassa sina strategier för att säkra sin framtida tillväxt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien LVMH

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt