Då börjar Ferrari sälja sin första elbil – nya detaljer ute
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Då börjar Ferrari sälja sin första elbil – nya detaljer ute

Då

Ferraris vd Benedetto Vigna har bekräftat att företagets första elbil kommer att börja säljas 2026. Nyheten har väckt stort intresse då Ferrari planerar att kombinera sin traditionella prestanda med moderna eldrivna lösningar.

  • Ferraris första elbil presenteras 2025 och finns till försäljning 2026.
  • Modellen kan komma att baseras på Maserati Levante-chassi.
  • Produktionen sker i en ny avancerad anläggning på Maranello-campus.

Det är sajten Recharge som rapporterar om de senaste uppdateringarna från Ferrari. I en intervju med Autocar avslöjade Benedetto Vigna att Ferraris första elbil kommer att presenteras 2025 och vara tillgänglig för försäljning 2026. Produktionen av elbilen kommer att ske i den nya E-byggnaden på företagets Maranello-campus, där en avancerad produktionslinje planeras att tas i bruk i januari 2025.

Kombination av tradition och innovation

Spionbilder har visat testversioner av elbilsmodellen i modifierade Maserati Levante-chassin. Denna strategi påminner om hur Ferrari tidigare använde Maseratis SUV som bas för den första Ferrari Purosangue-prototypen, skriver Recharge. Även om det återstår att se om den slutgiltiga elbilen kommer att likna Levanten, spekuleras det i att Ferrari kan försöka efterlikna de dynamiska egenskaperna hos sina traditionella förbränningsmotorbilar genom att centrera batterierna i chassit.

En förväntad succé

Enligt Vigna förväntas elbilen tilltala både befintliga Ferrari-kunder och nya teknikintresserade bilköpare. En nyligen publicerad rapport från Reuters uppskattade att elbilen kommer att prissättas från 500,000 dollar och att en andra elmodell redan är under utveckling. Vigna kallade dessa rapporter för "en överraskning" och vägrade att bekräfta några detaljer, och tillade att priset på en bil fastställs en månad innan lansering.

Ferraris framtida modellutbud kommer att inkludera fordon med förbränningsmotorer, hybrider och elbilar. Fördelningen mellan dessa modeller kommer att avgöras av kundernas efterfrågan snarare än av försäljnings- eller produktionsmål.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ferrari

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ferrari

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt