Cybersäkerhetsbolag skriver ner värdet i dotterbolag till noll kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Cybersäkerhetsbolag skriver ner värdet i dotterbolag till noll kronor

Cybersäkerhetsbolag

JS Security har meddelat att värdet i dotterbolaget JS Security Technologies skrivs ner från 8,3 miljoner kronor till noll kronor. Åtgärden förväntas påverka resultatet för 2024. Samtidigt planerar företaget att utöka sina erbjudanden inom molntjänster och artificiell intelligens.

  • Nedskrivning av dotterbolag påverkar resultatet för 2024.
  • Företaget satsar på molntjänster och AI.
  • JS Security fortsätter att expandera globalt.

Enligt Finwire har cybersäkerhetsbolaget JS Security beslutat att skriva ner värdet i dotterbolaget JS Security Technologies från 8,3 miljoner kronor till noll kronor. Bolaget meddelar att denna nedskrivning kommer att påverka resultatet för 2024 i motsvarande grad.

Nedskrivning som en del av omstrukturering

Anders Sandkvist Pätsi, styrelseordförande för JS Security, uppger att nedskrivningen är nödvändig som en del av bolagets pågående interna effektivisering och omstrukturering. "Vårt dotterbolags produkt ligger tekniskt före marknadens nuvarande efterfrågan och vi kan inte längre försvara det bokförda värdet," säger Sandkvist Pätsi.

Framtida satsningar på molntjänster och AI

Samtidigt som nedskrivningen genomförs, meddelar JS Security att de planerar att utöka sina erbjudanden inom molntjänster och artificiell intelligens. Mårten Bergsten, vd för JS Security, uttrycker fortsatt tilltro till framtiden och framhåller att bolaget kommer att fokusera på verksamheten och den fortsatta tillväxten. "Vår strategi är att bredda vårt erbjudande inom molntjänster i kombination med konsulttjänster, där AI spelar en central roll i vår framtida utveckling och affärsmodell," säger Bergsten.

JS Security är ett svenskt företag inom cybersäkerhet, som använder blockchain-teknologi och riktar sig till en global marknad. Företaget är specialiserat på datalagring och erbjuder säkerhetslösningar baserade på blockchain som grundläggande infrastruktur. Deras främsta produkt, Delta/NET, är ett decentraliserat nätverk för datalagring där blockchain fungerar som den huvudsakliga teknologin för verifiering och säkerhet.

Enligt senaste mätningen av oss på Börskollen har aktien 1127 ägare hos nätmäklaren Avanza och 201 ägare hos nätmäklaren Nordnet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om JS Security

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien JS Security

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt