Cyberincident hos svenskt mjukvarubolag påverkar dansk verksamhet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Cyberincident hos svenskt mjukvarubolag påverkar dansk verksamhet

Cyberincident

Det svenska programvarubolaget Formpipe Software har råkat ut för en cybersäkerhetsincident som påverkar deras danska dotterbolag. Trots det potentiella hotet bedöms konsekvenserna för verksamheten som begränsade. Företaget har snabbt vidtagit åtgärder för att hantera situationen och säkerställa affärskontinuitet. Incidenten har rapporterats till relevanta myndigheter i Danmark.

  • Endast interna system i Danmark har påverkats, inga kundsystem har drabbats.
  • Åtgärder har vidtagits för att minimera påverkan på verksamheten.
  • Den finansiella påverkan på fjärde kvartalet är begränsad.

Snabba åtgärder för att begränsa skadan

Enligt Finwire har Formpipe Software, som är specialiserat på mjukvarulösningar inom Enterprise Content Management, drabbats av en cybersäkerhetsincident i sitt danska dotterbolag. Incidenten har enbart påverkat interna servrar i Danmark och har inte exponerat några kunddata. För att hantera situationen har företaget skyndsamt anlitat cybersäkerhetsexperter och vidtagit nödvändiga åtgärder för att säkra sina system.

Begränsad påverkan och myndighetsrapportering

Företaget har meddelat att incidenten är begränsad till den danska verksamheten inom affärsområdet Public, vilket innebär att den svenska verksamheten och internationella kunder inte har påverkats. Formpipe har också rapporterat händelsen till danska Polismyndigheten, Center för Cybersikkerhed och Datatilsynet i enlighet med landets datasäkerhetslagar.

Fortsatt kundfokus och ekonomisk bedömning

Alla relevanta kunder har blivit informerade, och ytterligare förebyggande säkerhetsåtgärder har implementerats. Även om vissa system har tagits offline för att säkerställa säkerheten, vilket kan påverka kundsupportkapaciteten i Danmark, bedöms den finansiella påverkan på det fjärde kvartalet vara begränsad. Vi på Börskollen kan konstatera att företagets strategi för att hantera incidenten verkar vara väl genomtänkt och att deras fokus på kundsäkerhet är fortsatt starkt.

Formpipe Software har sitt huvudkontor i Stockholm och är listat på den svenska aktiemarknaden, med ett betydande antal aktieägare hos både Avanza och Nordnet. Företagets produkter hjälper organisationer att organisera och hantera information effektivt, vilket gör deras hantering av denna incident särskilt relevant för deras verksamhetsområde.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Formpipe Software

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Formpipe Software

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt