CTT Systems: Hög värdering men potential för kraftigt vinsttillväxt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CTT Systems: Hög värdering men potential för kraftigt vinsttillväxt

CTT

Ekonomiportalen Placera håller fast vid sin köprekommendation för flygteknikbolaget CTT Systems, trots att företagets värdering är hög. Detta är ett beslut baserat på bolagets potential för kraftig vinsttillväxt.

Trots att CTT Systems har en hög värdering på marknaden, jämfört med många andra småbolag med lägre värderingar, står Placera fast vid sin köprekommendation. Portalen lyfter fram att de ser potentialen för en kraftig vinsttillväxt som en lockande faktor.

Möjliga risker och volatilitet

Som de själva noterade, förbereder Placera sig för en "volatil resa" med denna aktie. Detta beror på att CTT Systems är ett illikvidt företag, vilket innebär att dess aktier inte handlas så ofta. Detta kan resultera i större prisfluktuationer och ökad risk.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

CTT Systems aktieutveckling

CTT Systems aktie har haft en positiv utveckling under året. Aktien har stigit närmare 8 procent sedan årsskiftet, vilket indikerar en stark tillväxttrend för bolaget. Detta kan vara en av anledningarna till att Placera håller fast vid sin köprekommendation för företaget.

Om CTT Systems

CTT Systems är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 1833st ägare hos Avanza samt 546st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

CTT Systems är en teknikkoncern. Koncernen är specialiserad inom lösningar för flygsektorn och produkterna används för att åtgärda fuktproblem i kommersiella flygplan. Produkterna säljs under varierande varumärken som ämnar balansera luftfuktigheten, med avsikt att sänka drifts- och underhållskostnader. Kunderna återfinns på global nivå med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Bolagets huvudkontor ligger i Nyköping.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CTT Systems

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien CTT Systems

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt