Crowdstrike straffas efter IT-haveriet – analytiker sänker aktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Crowdstrike straffas efter IT-haveriet – analytiker sänker aktien

Crowdstrike

Under fredagen orsakade en felaktig uppdatering av Crowdstrikes säkerhetsprogramvara stora avbrott i internettjänster globalt. Följden blev att flera analytiker sänkte sina rekommendationer för bolaget. Aktien reagerade negativt och föll kraftigt.

  • Felaktig programuppdatering orsakade globala avbrott.
  • Flera analytiker sänkte sina rekommendationer för Crowdstrike.
  • Aktien föll kraftigt i både ordinarie handel och förhandel.

Enligt Reuters och Investing.com orsakade en felaktig uppdatering av Crowdstrikes säkerhetsprogramvara stora avbrott i internettjänster världen över under fredagen. Incidenten har lett till att flera analytiker sänkt sina rekommendationer för bolaget.

Analytiker sänker prognoser och rekommendationer

De ekonomiska effekterna av IT-haveriet har fått analytiker att förvänta sig svårigheter för Crowdstrike att teckna nya avtal på kort sikt. Guggenheim har sänkt sin rekommendation från "köp" till "neutral". Även Wells Fargo har justerat sina estimat och sänkt riktkursen från 435 dollar till 350 dollar, men behåller rekommendationen "övervikt". Minst sex andra analyshus har också sänkt sina riktkurser, och två har nedgraderat sina rekommendationer till "neutral" från tidigare "köp".

Aktien reagerar negativt

Crowdstrikes aktie föll med 11 procent under fredagens handel och har fortsatt att sjunka i förhandeln, med en nedgång på 5,6 procent strax före öppningen på Wall Street. Den negativa marknadsreaktionen reflekterar den osäkerhet som nu omger bolaget efter den tekniska incidenten.

På Börskollen ser vi att denna händelse understryker vikten av tillförlitlighet i säkerhetsprogramvara, särskilt för företag i kritiska sektorer. Det återstår att se hur Crowdstrike kommer att hantera den nuvarande situationen och återfå marknadens förtroende.

Börskollen om Crowdstrike

CrowdStrike Holdings är ett teknikföretag som specialiserar sig på cybersäkerhet. Företaget tillhandahåller en säkerhetslösning som är baserad i molnet och som kan skydda olika typer av IT-miljöer, oavsett om de är lokala, nätverksbaserade eller molnbaserade. Deras lösning kan användas för att skydda bärbara datorer, stationära datorer, servrar, virtuella maskiner och enheter inom sakernas internet (IoT). Företagets största marknad är Nordamerika.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Crowdstrike, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Crowdstrike

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Crowdstrike

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt