Efter rekordkvartal och kursrusning manas till försiktighet: "för dålig risk/reward"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter rekordkvartal och kursrusning manas till försiktighet: "för dålig risk/reward"

Efter

Cellavision, specialiserat på medicinteknik, har utökat sitt samarbete med det japanska företaget Sysmex, en ledare inom hematologi. Företaget har dessutom upplevt ett framgångsrikt fjärde kvartal, enligt Affärsvärlden. Trots detta råder en viss tveksamhet inför framtida avkastning.

  • Cellavision och Sysmex har tecknat ett strategiskt alliansavtal, vilket stärker deras samarbete.
  • Cellavisions fjärde kvartal har varit exceptionellt starkt, men investerare bör vara försiktiga då aktien redan har stigit med 76 procent på tre månader.

Cellavision, ett framstående företag inom medicinteknik, har förstärkt sitt samarbete med Sysmex, en japansk jätte inom hematologi. Deras samarbete har resulterat i ett strategiskt alliansavtal, vilket förväntas stärka Cellavisions position på marknaden.

Rekordkvartal för Cellavision

Cellavisions fjärde kvartal har varit framgångsrikt över förväntan. Denna framgång har bidragit till en betydande ökning av företagets aktiepris, som har stigit med 76 procent under de senaste tre månaderna.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Investerare uppmanas till försiktighet

Trots den positiva utvecklingen råder Affärsvärlden till försiktighet för potentiella investerare. De skriver: "På kort sikt är avkastningspotentialen i relation till risknivån inte lika attraktiv. Aktien är trots allt upp 76 procent på tre månader. Vi är betydligt närmre säljknappen än köpknappen för tillfället". Affärsvärlden ger därmed ett neutralt råd till investerare.

Om CellaVision

CellaVision är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 4393st ägare hos Avanza samt 1282st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

CellaVision är ett medicinteknikbolag. Bolagets verksamhet utvecklar, marknadsför och säljer bildanalyssystem för diagnostisering av blod och övriga kroppsvätskor. Produkterna ämnar ersätta traditionell mikroskopsanalys. Verksamhet bedrivs på global nivå, främst inom Norden, Europa och Nordamerika, där kunderna består av forskningsinstitut. Huvudkontoret ligger i Lund.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CellaVision

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien CellaVision

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt