Cantargias licensavtal skjuts upp till 2026 enligt Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cantargias licensavtal skjuts upp till 2026 enligt Analysguiden

Cantargias

Analysguiden menar att det kan dröja till 2026 innan forskningsbolaget Cantargia kan ingå ett licensavtal med ett större läkemedelsföretag. Detta innebär en sänkning av det motiverade värdet för Cantargias aktier till 11 kronor, från tidigare 14 kronor.

Enligt en nyligen publicerad uppdragsanalys från Analysguiden, avancerar Cantargia mot fas 2-resultat i sin Trifour-studie med stärkt självförtroende efter positiva resultat från den tidigare fas 1-delen. Trots detta antyder analysföretaget att det troligen fortfarande krävs mer dokumentation innan Cantargia kan ingå ett fördelaktigt licensavtal.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Förväntad försening av överlevnadsdata

Analysguiden förutser att överlevnadsdata från fas 2-delen av studien inte kommer att vara tillgänglig förrän 2025. Detta förväntade hinder kan vara en bidragande faktor till den försenade tidslinjen för ett potentiellt licensavtal. Det återstår att se hur Cantargia kommer att möta dessa utmaningar och om företaget kan påskynda processen.

Om Cantargia

Cantargia är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 13369st ägare hos Avanza samt 1733st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Cantargia är ett läkemedelsbolag. Idag återfinns specialisering mot utveckling av antikroppsläkemedel som används vid behandling av leukemi samt övriga cancersjukdomar som lung- och pankreascancer. Bolagets målsättning är att utveckla, sälja och licensiera läkemedelskandidater till bolag verksamma inom nämnt arbetsområde. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, med huvudkontoret beläget i Lund.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cantargia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cantargia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt