Byggbolaget vinst och skuldsättning drabbas av tvärstopp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Byggbolaget vinst och skuldsättning drabbas av tvärstopp

Byggbolaget

Byggbolaget Peabs vinst och skuldsättning har tagit en kraftig hit på grund av en abrupt stopp i utvecklingen av bostäder och kommersiella fastigheter. Denna sektor har tidigare stått för omkring 40 procent av Peabs rörelseresultat. Affärsvärldens analys pekar nu på en potentiell nedgång i aktien på 1 procent inom ett par år.

  • Stopp i utvecklingen av bostäder och kommersiella fastigheter påverkar Peabs vinst negativt.
  • Peabs skuldsättning har ökat markant.
  • Affärsvärldens analys förutser en potentiell minskning av Peabs aktievärde med 1 procent inom ett par år.

Peab har under de senaste åren gjort stora vinster på utvecklingen av bostäder och kommersiella fastigheter. Den sektorn har bidragit med nästan hälften av företagets rörelseresultat. Men nu har denna utveckling avstannat helt, vilket resulterar i en minskad vinst för Peab och en ökande skuldsättning.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärlden ser en potentiell nedgång för Peab

Affärsvärlden har genomfört en analys av situationen och framhäver att Peabs aktie kan stå inför en minskning på 1 procent inom de närmsta åren. "Här och nu lockar inte aktien oss och vi är neutrala till Peab", skriver tidningen i sin slutsats.

Utsikterna ser alltså ut att vara något osäkra för Peab. Det kommer att krävas en återupplivning av fastighetsutvecklingen för att företaget ska kunna återhämta sig och stabilisera sin skuldsättning.

Om Peab

Peab är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 37 169st ägare hos Avanza samt 5 925st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Peab bedriver verksamhet inom bygg och anläggning. Verksamheten utgår ifrån affärssegmenten bygg, anläggning, industri samt projektutveckling. Tjänsterna som erbjuds innefattar diverse tjänster inom anläggning, avfallshantering, asfalt och betong, bostadsproduktion, elteknik och underhåll. Bolaget har störst verksamhet inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Förslöv.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Peab

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Peab

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt