Bundna genomsnittsräntorna sjönk i november - räntetopp?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Bundna genomsnittsräntorna sjönk i november - räntetopp?

Bundna

Den förändrade räntesituationen har haft en påverkan på bankernas bundna genomsnittsräntor i november. Den femåriga bundna genomsnittsräntan har sjunkit medan den rörliga genomsnittsräntan har fortsatt att öka. Det tyder på att vi kan ha nått toppen av räntekurvan för denna period.

Stigande rörliga genomsnittsräntor

Den rörliga genomsnittsräntan (3 månader) ökade med 0,03 procentenheter under november 2023. Genomsnittskunden fick en ränta på 4,81 % på sin rörliga bolåneränta (3 månader).

Detta innebär en skillnad på 0,25 procentenheter mellan bankerna.

Banken som erbjöd den lägsta rörliga genomsnittsräntan var Skandiabanken med en ränta på 4,69 %, medan Nordea erbjöd den högsta räntan på 4,94 %. Detta innebär en skillnad på 0,25 procentenheter mellan bankerna.

Detta skriver Compricer i ett pressmeddelande.

Sänkta genomsnittsräntor för 3 års bindingstid

Genomsnittsräntan för treåriga bundna lån sjönk med 0,03 procentenheter under samma period. Genomsnittskunden fick en ränta på 4,58 % på sitt bundna lån på tre år.

Swedbank erbjöd den lägsta genomsnittsräntan för bundna lån på tre år med 4,34 %, medan Danske Bank hade den högsta räntan på 4,82 %. Detta innebär en skillnad på 0,48 procentenheter mellan de två bankerna.

Även sänkta räntor för 5 års bindingstid

För femåriga bundna lån sjönk genomsnittsräntan med 0,15 procentenheter. Genomsnittskunden fick en ränta på 4,20 % på sitt femåriga bundna lån.

Detta innebär en skillnad på 1,21 procentenheter mellan de olika bankerna.

Hypoteket erbjöd den lägsta genomsnittsräntan på femåriga bundna lån på 3,19 %, medan Handelsbanken, Länsförsäkringar och Avanza/Stabelo erbjöd den högsta räntan på 4,4 %. Detta innebär en skillnad på 1,21 procentenheter mellan de olika bankerna.

Hitta bästa bolåneräntan just nu

Tabellen från Compricer nedan uppdateras med bankernas aktuella snitträntor bolåneräntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att även ta del av listräntor samt för läsa mer om aktuella villkor.

Innehåller annonslänkar till Compricer.

Vi understryker att räntenivåerna hela tiden uppdateras och du bör klicka dig vidare för att läsa mer om specifika villkor samt ytterligare jämförelse mellan alternativen.

Läs mer: Fördjupa dig mer? Läs vår stora guide om Bolån.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt