Budstrid: En tredje aktör ger sig in i striden om Pagero
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Budstrid: En tredje aktör ger sig in i striden om Pagero

Budstrid:

Pagero, affärsnätverksbolaget, har blivit föremål för en budstrid. Avalara, ett bolag i Vista Equity Partners portfölj, har lagt ett bud på 45 kronor per aktie genom Loki Bidco. Detta kommer dagen efter att Thomson Reuters lade ett bud på 40 kronor per aktie, och en månad efter Vertex bud på 36 kronor per aktie.

  • Avalara, genom Loki Bidco, lägger ett bud på 45 kronor per aktie i Pagero - högre än både Thomson Reuters och Vertex tidigare bud.
  • Budet värderar Pagero till cirka 7,25 miljarder kronor.
  • Acceptfristen för Loki Bidcos bud startar den 16 januari och sträcker sig till den 6 februari.

Avalaras bud kommer som en överraskning efter att Thomson Reuters föregående bud på 40 kronor per aktie godkändes av Pageros styrelse. Dessförinnan lade Vertex ett bud på 36 kronor per aktie i december.

Varför Avalara?

Avalaras VD, Scott McFarlane, tror att kombinationen av Pagero och Avalara är logisk. "Pagero erbjuder tjänster för automatiserade affärstransaktioner och vi erbjuder tjänster för automatiserad skatteadministration och mjukvara för regelefterlevnad. Tillsammans kommer vi att kunna förbättra kunderbjudandet genom att kombinera våra kompletterande erbjudanden, utöka vår geografiska räckvidd och introducera nya produkter till marknaden", säger han.

Detta rapporterar Privata Affärer om.

Acceptfristen och villkor

Acceptfristen för Avalaras bud genom Loki Bidco börjar den 16 januari och sträcker sig fram till den 6 februari. Loki Bidco kontrollerar redan cirka 13,70 procent av aktierna och rösterna i Pagero. Fonder förvaltade av I&T Asset Management, som innehar 1,7 procent av Pagero, samt en annan aktieägare med 1,8 procent av kapitalet och rösterna i bolaget, har uttryckt sitt stöd för erbjudandet. Erbjudandet är villkorat av att Loki Bidco erhåller mer än 90 procent av aktierna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Pagero Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Pagero Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt