Bränslepriserna sjunker - lägsta nivån sedan förra året
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Bränslepriserna sjunker - lägsta nivån sedan förra året

Bränslepriserna

Priset för 95-oktanig bensin har minskat med 25 öre till 18:54 kronor per liter vid bemannade stationer. Detta är det lägsta priset sedan 19 december 2022. Denna trend ses även bland andra bränsletyper som diesel, biodiesel och fordonsgas.

Denna minskning är betydande i jämförelse med tidigare i år och förra året då bensinpriset ofta rapporterades som chockhöjningar och rekordnivåer. Det högsta riktpriset under 2023 var 21:79 kronor, noterat i slutet av augusti vid bemannade bensinstationer. Förra året, den 9 mars 2022, nådde bensinpriset en topp på över 23 kronor per liter.

Sänkt dieselpris och minskade kostnader för bilägare

Priset på diesel sänks också med 25 öre, vilket resulterar i ett literpris på 22:61 - det lägsta sedan 24 juli 2023 när priset låg på 22:56 kronor. Om man tankar sin bil med ungefär 60 liter idag kommer man alltså att spara cirka 280 kronor jämfört med de som tankade i mars förra året.

Detta rapporterar gp.se om.

Positiv utveckling för alternativa bränslen

Biodiesel (HVO100) och etanol (E85) har också sett prisminskningar. Biodieselpriset har minskat med 40 öre till 28:42 kronor per liter, medan etanolpriset har sänkts med 15 öre till 14:14 kronor per liter. Priset på fordonsgas har också minskat, det är nu 10 öre lägre och ligger på 30:85 kronor per kilo.

Prisminskningarna kommer efter en period av fallande oljepriser på världsmarknaden och en starkare svensk krona. Oljepriset är nu på sin lägsta nivå sedan juni, mycket på grund av marknadens tveksamhet inför Opecs och Rysslands uttalanden om potentiella produktionsnedskärningar, samtidigt som USA:s oljeproduktion har ökat till en rekordhög nivå på 13,2 miljoner fat per dag under hösten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt