Börsveckan: Här är sju aktier att köpa inför hösten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Börsveckan: Här är sju aktier att köpa inför hösten

Börsveckan:

Börsveckan är tillbaka efter sommaruppehållet med sju köpråd. Tidningen rekommenderar investeringar i Doro, Embellence, Bredband2, Careium, Bulten, Qleanair och Norva24. För Saab och Micro Systemation gäller dock rådet att avvakta.

  • Sju nya köpråd från Börsveckan
  • Rådet att avvakta för Saab och Micro Systemation
  • Aktieportföljen uppdaterad med 14 aktier

Uppdatering av aktieportföljen

Börsveckan har även gjort en traditionell nystart av sin aktieportfölj. Den nya portföljen omfattar nu 14 aktier: Autoliv, Bredband2, Careium, Doro, Embellence, Investor, Knowit, Loomis, Nelly, Norva24, norska Orkla, danska Pandora, Rejlers och Volvo. Enligt Finwire/Börsveckan är portföljen noggrant utvald för att ge en balanserad exponering mot olika sektorer.

Detaljer kring köpråden

Telekommunikationsbolaget Doro är en av de aktier som får ett köpråd. Trots att aktien inte är populär, anser tidningen att den låga prislappen gör den attraktiv även vid en medioker utveckling. "Allt sammantaget så menar vi att risk/uppsida är klart attraktiv på nuvarande kursnivåer och upprepar köprådet", skriver tidningen.

Embellence, ett företag inom tapetbranschen, får även det ett förnyat köpråd efter att ha rekommenderats i våras. Bredbandsoperatören Bredband2 och välfärdsteknikbolaget Careium fortsätter att leverera imponerande siffror, och båda får sina köpråd upprepade av Börsveckan.

Verkstadsbolaget Bulten, som ökat försäljningsandelen utanför fordonssektorn och har flexibel produktion, anses också vara en attraktiv investering.

Luftreningsbolaget Qleanair har haft en svag rapport för andra kvartalet, men tidningen bedömer att det var ett tillfälligt hack och behåller köprådet.

Slamsugningsbolaget Norva24 övertygar med en 9 procent organisk omsättningsökning trots motvind på den tyska marknaden. Lönsamheten har också förbättrats, vilket gör att köprådet kvarstår.

Rådet att avvakta för vissa aktier

För Saab rekommenderar Börsveckan att avvakta. Tidningen påpekar att försvarsbolagets civila kunder endast stod för knappa 10 procent av omsättningen ifjol, men ser samhällssäkerhet som en potentiell tillväxtmotor. Micro Systemation, som bytte vd i juni och presenterade en dålig rapport för andra kvartalet, får också rådet att avvakta.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen och rapportera om eventuella förändringar i dessa rekommendationer.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Doro

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt