Två köpråd och sex avvakta från Börsveckan i årets sista nummer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Två köpråd och sex avvakta från Börsveckan i årets sista nummer

Två

I det senaste numret av Börsveckan ges köpråd för både budföretaget Jetpak och försvarsindustriföretaget W5 Solutions. Samtidigt rekommenderar tidningen att avvakta med investeringar i Nyab, Sibek, Garo, Scandic Hotels och Lyko. Jetpak kämpar på en svår marknad men står redo att ta tillvara på framtida möjligheter, medan W5 Solutions uppvisar historiskt hög tillväxt och konsolidering som gör det till ett attraktivt köp.

Två bolag får grönt ljus

Jetpak, en mindre budfirma, har haft det tufft på marknaden men har arbetat hårt för att förbättra kassaflödet och lönsamheten. Börsveckan menar att företaget är väl förberett för att kunna dra nytta av förbättrade marknadsförhållanden. W5 Solutions, ett företag inom försvarsindustrin, har visat på stark tillväxt och konsolidering vilket gör det till ett attraktivt köp. Dock noterar tidningen att investeringen medför en något högre risk.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Avvakta med dessa sex aktierna

För byggbolaget Nyab, som planerar att flytta sin notering från Finland till Sverige och som har god exponering mot den pågående industrialiseringen i norra Sverige, råder tidningen till avvaktan. Teknikkonsultbolaget Sibeks aktie har stigit kraftigt sedan det noterades i november, något som Börsveckan anser vara en aning överdrivet.

Elteknikbolaget Garo, som tidigare var en investerarfavorit, har haft det tufft på börsen med minskad tillväxt och en fortfarande hög värdering. Börsveckan rekommenderar därför att avvakta med investeringar i Garo.

Även för hotelloperatören Scandic Hotels och skönhetsbolaget Lyko rekommenderar tidningen avvaktan. Trots att Scandic Hotels har stabiliserat sin verksamhet och balansräkning efter pandemin är det oklart hur en försämrad konjunktur skulle påverka verksamheten. Lyko har visserligen en stark position i Norden och stor potential för expansion, men tidningen vill först se hur företagets satsningar i Kontinentaleuropa utvecklas.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Garo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt