Börsveckan: Fyra aktier att köpa – och två att avstå från
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Börsveckan: Fyra aktier att köpa – och två att avstå från

Börsveckan:

I den senaste utgåvan av Börsveckan ges köpråd för Alcadon, Terveystalo, Assa Abloy och Boozt. Samtidigt rekommenderas att avvakta med CTT Systems och New Wave. Tidningen lyfter fram både möjligheter och risker för varje bolag i sin analys.

  • Börsveckan ger köpråd för fyra bolag.
  • CTT Systems och New Wave får avvakta-råd.
  • Analysen baseras på bolagens affärsmöjligheter och risker.

Ljusare tider för Alcadon

Nätverksbolaget Alcadon har haft ett mellanår, men Börsveckan ser ljusare tider framöver. Bolaget har en diversifierad affärs- och regionalmix, vilket skapar potential i en tid av fallande räntor. Därför ges ett köpråd för Alcadon.

Attraktiv risk/potential för Terveystalo

Den finska hälsovårdskoncernen Terveystalo lockar med sin defensiva profil och förbättrade marginaler. Trots att alla affärsområden inte är på topp, ser Börsveckan potential genom strukturella förändringar. "Allt sammantaget så anser vi att risk/potential-relationen i Terveystalo är attraktiv på 12 månaders sikt och säger köp", skriver tidningen.

Avvakta med CTT Systems och New Wave

Flygteknikbolaget CTT Systems har en stark balansräkning och långsiktig ägare, men aktiens värdering anses vara hög, varför Börsveckan rekommenderar att avvakta. Samma råd ges för tillväxtkoncernen New Wave, som nyligen presenterade en delårsrapport utan större överraskningar. Fokus ligger nu på investeringar och kassaflöde.

Assa Abloy och Boozt får däremot fortsatt köpråd. Låsbolaget Assa Abloy imponerade med en stabil delårsrapport och framtida uppsidepotential genom skiftet till elektromekaniska lås och synergier från förvärv. E-handelsbolaget Boozt, som tidigare fått ett avvakta-råd, har nu presterat sämre än index. Börsveckan anser att det är ett bra tillfälle att köpa aktien igen.

Vi på Börskollen följer dessa rekommendationer noga och ser fram emot att följa upp utvecklingen för dessa bolag. Med en blandning av defensiva och tillväxtorienterade aktier, erbjuder Börsveckans senaste analyser en välbalanserad portföljstrategi.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alcadon Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt