Börsveckan: Avvaktar med flera aktier – men hittar ett köpråd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Börsveckan: Avvaktar med flera aktier – men hittar ett köpråd

Börsveckan:

Börsveckan har i sin senaste utgåva uppdaterat sina råd för flera bolag. Ljudboksföretaget får ett köpråd medan flera andra, som Byggmax och Clas Ohlson, får rådet att avvakta. Här är en sammanfattning av tidningens bedömningar.

  • Storytel får köpråd efter förbättrade siffror
  • Byggmax och Clas Ohlson får rådet att avvakta
  • Flera andra bolag, inklusive Alfa Laval, får också avvaktande råd

Enligt en ny rapport från Finwire/Börsveckan har ljudboksbolaget Storytels strategiomläggning mot ökad lönsamhet börjat bära frukt. Bruttomarginalen och kassaflödet har förbättrats markant, utan att tillväxten helt har offrats. Börsveckan ser detta som ett lovande tecken och höjer sitt råd till köp.

Byggmax och Clas Ohlson avvaktar

Bygghandlarkedjan Byggmax har visat på ökad lönsamhet under det andra kvartalet, men försäljningstillväxten för jämförbara enheter har varit svag. Tidningen bedömer att det kan dröja innan konsumenterna vågar investera i nya byggprojekt, och ger därför rådet att avvakta.

Hemfixarkedjan Clas Ohlson har sett kraftiga förbättringar i försäljning och resultat på sistone, vilket har resulterat i en stark aktieprestation. Trots detta ser Börsveckan inget uppenbart köpläge och väljer att avvakta.

Medicinteknik och flygplanstvätt får avvakta

Xvivo Perfusion, som är verksamt inom medicinteknik, uppvisade solida siffror för det andra kvartalet och har ljusa tillväxtutsikter. Dock ser tidningen ingen säkerhetsmarginal i värderingen och ger därför rådet att avvakta.

Aerowash, ett bolag specialiserat på flygplanstvätt, har också förbättrat sin omsättning och lönsamhet. Trots minskade finansiella risker efter nyemission och konvertering av skuldebrev, anser Börsveckan att risken är hög och väljer att avvakta.

Industribolaget Alfa Laval, som har blivit en favorit hos Börsveckan, har återigen visat på sin styrkeposition med stigande lönsamhet i den senaste delårsrapporten. Trots detta finner tidningen tillräckliga skäl för att stå vid sidlinjen och avvakta för stunden.

På Börskollen ser vi att dessa analyser ger en intressant bild av marknadens nuvarande tillstånd och möjligheter. Det blir spännande att följa hur dessa bolag utvecklas framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Byggmax

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt