Börsprofilen: Tre chansaktier med stor långsiktigt potential
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Börsprofilen: Tre chansaktier med stor långsiktigt potential

Börsprofilen:

I en analys lyfter börsexperten Marcus Hernhag tre småbolag med stor potential i den växande digitala ekonomin. Dessa företag, aktiva inom smarta hem, digital utbildning och elektrifiering, erbjuder intressanta möjligheter för investerare som är villiga att ta högre risker, skriver Hernhag i Privata Affärer.

  • Bolagen erbjuder stor långsiktig potential och snabb tillväxt.
  • Plejd fokuserar på smarta hem med hållbar lönsamhet.
  • Skolon expanderar internationellt inom edTech-sektorn.

Smarta hem med Plejd

Ett av bolagen som uppmärksammas är Plejd som verkar inom sektorn för smarta hem. Företaget erbjuder belysningsstyrning som kan anpassas och styras via mobiltelefonen. Deras produkter, som tidigare jämförts med Frontyard, erbjuder nu uthållig lönsamhet. Även om produkterna är lättkopierade, har Plejd lyckats behålla sina marknadsandelar och ser en fortsatt tillväxt. Aktien har stigit kraftigt sedan november. Enligt analysen i Privata Affärer är detta en chansaktie med potential i den moderna ekonomin.

Digitalisering med Skolon

Skolon satsar på digitala läromedel och expanderar nu även utanför Sverige och Norge till marknader som England. Företaget har vuxit snabbt med en affärsmodell som bygger på intäkter per användare. Trots ett förlustkvartal under andra kvartalet har Skolon en stark kassaposition och en positiv intäktstrend. Aktien har nyligen ökat med 53 procent på tre månader, vilket visar på marknadens förtroende. Skolon planerar att presentera sin nästa rapport den 23 oktober.

Elektrifiering och Zaptec

Zaptec, en norsk utvecklare av elbilsladdare, gynnas av samhällets övergång till elektrifiering. Trots en avmattad tillväxt det senaste året, ser aktien ut att ha bottnat. För att aktiekursen ska klättra långsiktigt krävs dock förbättrade marginaler och ökad tillväxt. Zaptec står inför utmaningar med politiska stimulanser och konjunkturkänslighet, men erbjuder en lägre värdering jämfört med konkurrenter såsom Plejd.

Vi på Börskollen ser att dessa tre bolag, Plejd, Skolon och Zaptec, erbjuder spännande möjligheter för investerare som satsar på digitaliseringens framtid. Dock bör man vara medveten om riskerna och överväga att dessa aktier endast utgör en mindre del av en bredare portfölj.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Plejd

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt