Börsprofilen lyfter åtta tillväxtbolag med potential
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Börsprofilen lyfter åtta tillväxtbolag med potential

Börsprofilen

Trots osäkerheten på börsen finns det aktier med god potential, särskilt de som kombinerar tillväxt med rimliga priser. Börsprofilen Marcus Hernhag har hittat åtta sådana aktier som kan vara värda att överväga för långsiktiga investeringar.

  • Fortnox erbjuder snabb tillväxt till överkomligt pris trots vd-byte.
  • Bahnhof visar stabil försäljning och vinstökning, med attraktiv utdelning.
  • Lundin Mining kan gynnas av stigande kopparpriser och elbilsrevolution.

Enligt Privata Affärer finns det trots marknadens osäkerheter flera aktier som erbjuder långsiktig tillväxt till rimliga priser. Marcus Hernhag, välkänd aktieexpert, lyfter i tidningen åtta aktier som han anser vara särskilt intressanta.

Fortnox och Evolution: Tillväxtpotential med olika risker

Mjukvarubolaget Fortnox har sett sin värdering falla till 54 gånger årsvinsten efter ett vd-byte. Trots detta bibehåller företaget en imponerande tillväxttakt på 25-30 procent i försäljningsökning. Enligt Hernhag kan Fortnox tillväxt komma att sakta in, men företaget erbjuder fortfarande betydande potential jämfört med livekasinobolaget Evolution, som har större politiska risker men också högre potentiell avkastning.

Bahnhof: Stabil tillväxt och attraktiv utdelning

Bredbandsleverantören Bahnhof har under det andra kvartalet ökat sin försäljning och rörelsevinst med 9 procent. Detta gör bolaget till en stark aktör jämfört med konkurrenter som Tele2 och Telia. Bahnhof har en solid utdelningshistorik och erbjuder en direktavkastning på 3,8 procent, vilket gör aktien attraktiv trots kursuppgången.

Lundin Mining och AAK: Intressanta långsiktiga investeringar

Lundin Mining har genomgått två nedgångsvågor men kan ha nått botten och är nu på väg uppåt. Företagets framtid är starkt knuten till kopparprisets utveckling, vilket kan gynnas av den ökande elektrifieringen och efterfrågan på elbilar. AAK, å andra sidan, har förbättrat sina marginaler men saknar tillväxt. Om tillväxten återkommer med bibehållen lönsamhet, kan detta resultera i en fortsatt positiv kursutveckling.

I analysen lyfter Hernhag också Atlas Copco och Alfa Laval, som inte kommer att få se någon konjunkturdriven tillväxt i närtid men som är bra bolag på sikt. Cybersäkerhetsbolaget Yubico är svåra att värdera och risken är hög, men tillväxten är stark.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fortnox

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt