Börsexperten lyfter sju hälsosamma bolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Börsexperten lyfter sju hälsosamma bolag

Börsexperten

Att investera i hälsovårdssektorn kan innebära högre risk men också stora tillväxtmöjligheter. Privata Affärers expert Marcus Hernhag lyfter i en ny analys sju aktier inom hälsovård som utmärkt sig genom imponerande tillväxt och lönsamhet. Dessa bolag erbjuder potential för avkastning trots att de ofta är mer volatila än större läkemedelsbolag.

  • Hälsovårdsaktier med snabb försäljningstillväxt
  • Riskfyllda men potentiellt lönsamma investeringar
  • Investmentbolaget Linc som stark aktör inom sektorn

I en analys i Privata Affärer pekar Marcus Hernhag på vikten av att satsa på hälsovårdsbolag som redan har lanserade produkter och visat intäktsmässiga framgångar. Bolag som endast har en produkt eller går med förlust anses vara för riskfyllda.

Topplistan över tillväxtbolag

Bland de sju utvalda tillväxtfavoriterna inom hälsovård finns Bonesupport, Biogaia och Camurus. Dessa bolag har visat sig vara framgångsrika på börsen och uppfyller kriterier som snabb tillväxt och höga vinstmarginaler. Biogaia utmärker sig till exempel med en direktavkastning på 5,8 procent inklusive bonusutdelning. Camurus har sett sin försäljning öka med 38 procent årligen de senaste tre åren och blev lönsamma från 2022.

Bonesupport har också haft en imponerande utveckling med snabb försäljningstillväxt, särskilt inom produkter som hjälper vid benbrott. Dessa bolag har potential för långsiktig kursuppgång, även om de har högre risk jämfört med stora läkemedelsbolag.

Långsiktiga kvalitetsbolag

Sectra är ett annat bolag som ofta anses vara dyrt men som ändå levererat god avkastning. Med en långsiktig tillväxt på 13 procent om året och kraftigt ökande vinster per aktie har Sectra visat sig vara ett kvalitetsbolag inom sektorn, trots en hög värdering.

Investmentbolaget Linc är unikt med sitt fokus på bioteknik och medicinteknik. Med ett par större lönsamma innehav, som Calliditas och Medcap, har Linc visat sig vara en tillförlitlig aktör inom hälsovård. Just Medcap är en annan av Hernhags favoriter.

Framtidens investeringar

Vitrolife, som specialiserar sig på fertilitetsprodukter, har också framtiden för sig. Trots en viss nedgång sedan toppen 2021, har bolaget potential för långsiktig tillväxt särskilt i en åldrande värld. Förvärv har historiskt sett stärkt bolagets omsättning, även om den organiska tillväxten är långsammare.

Vi på Börskollen ser en spännande framtid för dessa hälsovårdsbolag, även om det alltid är viktigt att vara medveten om de risker som hög tillväxt kan medföra.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Linc

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt