Bolaget upplever tvåsiffrig nedgång på börsen trots stabil kundtillväxt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Bolaget upplever tvåsiffrig nedgång på börsen trots stabil kundtillväxt

Bolaget

Fortnox, affärssystemleverantören, har sett en betydande nedgång på börsen, trots att företaget rapporterar en stabil kundtillväxt i sin tredje kvartalsrapport. Den organiska tillväxten har dock minskat något, vilket har fått investerare att reagera. Fortnox är dock optimistiska inför framtiden, trots de nuvarande utmaningarna på marknaden.

Enligt en analys publicerad av Affärsvärlden på fredagen, fortsätter Fortnox att dra in nya kunder på en regelbunden basis. Trots detta har företagets aktiepris minskat betydligt, vilket indikerar att investerarna kanske inte är lika optimistiska som företaget själv.

Fortnox framtidsutsikter

Affärsvärlden menar att om vi applicerar en multipel på 25 gånger rörelsevinsten, finns det en potentiell uppsida på 20 procent. Det finns en möjlighet att Fortnox kan värderas högre än så i framtiden, men samtidigt bör man notera att företagets aktier har värderats högt de senaste åren.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Risker för Fortnox

Med de stigande räntorna finns det en fortsatt stor risk för en nedåtgående justering av värderingen. "Även om tillväxten verkar vara "kassaskåpssäker", spelar det ingen roll om värderingen fortsätter att falla. Vi förblir neutrala till Fortnox", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Om Fortnox

Fortnox är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 41320st ägare hos Avanza samt 5943st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Fortnox är en leverantör av webbaserade program för bland annat bokföring, fakturering, orderhantering, säljstöd och e-handel till mindre och medelstora företag samt föreningar. Fortnox program kan nås från vilken internetansluten dator som helst i världen via det molnbaserade systemet. Utöver har Fortnox dotterbolaget Nox Finans som erbjuder finansiella tjänster relaterade till fakturaservice. Bolagets huvudkontor ligger i Växjö.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fortnox

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fortnox

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt