Björn Söder kan komma att uteslutas ur SD:s partistyrelse
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Björn Söder kan komma att uteslutas ur SD:s partistyrelse

Björn

Enligt nyhetsrapporter kan Sverigedemokraternas politiker, Björn Söder, komma att uteslutas ur partiets partistyrelse. Denna information kommer i ljuset efter att Söder inte inkluderats i de förslag som valberedningen tagit fram inför partiets kommande landsdagar. Söder själv har uttryckt sin beredskap att ta ett steg tillbaka.

Sverigedemokraterna har bekräftat för SVT Nyheter att Söder inte finns med bland de framtagna förslagen. Detta kan innebära att Söder, som har haft flera ledande positioner inom partiet, kan komma att lämna partistyrelsen.

Söder uttrycker ingen motvilja

I en intervju med Svenska Dagbladet, påpekar Söder att han inte har några invändningar mot att träda tillbaka från partistyrelsen. Han säger: "Har inte hört något än men efter 22 år i styrelsen har jag inget emot att träda tillbaka. Har i dag med tanke på alla mina andra uppdrag och familj med småbarn svårt att ha tillräckligt med tid till att sitta i styrelsen."

Detta skriver SVT, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Söders politiska karriär

Söder, som har haft en lång och framstående karriär inom Sverigedemokraterna, har innehaft flera positioner. Han har bland annat varit vice talman i riksdagen, partisekreterare samt gruppledare för SD. Denna eventuella förändring kan komma att påverka dynamiken inom partistyrelsen och Sverigedemokraterna som helhet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt