Bioteknikbolaget Cyclezymes oklara framtid på Spotlight
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Bioteknikbolaget Cyclezymes oklara framtid på Spotlight

Bioteknikbolaget

Det svenska bioteknikbolaget Cyclezyme, som nyligen noterades på Spotlight, strävar efter att revolutionera plaståtervinning. Trots detta finns det få konkreta indikationer på hur bolagets kommersialisering kommer att se ut och när den kan ske, enligt en analys publicerad av Affärsvärlden.

  • Affärsvärlden söker tydligare tecken på Cyclezymes kommersialiseringsplaner.
  • Tidningen rekommenderar att hålla bolaget i åtanke för framtida investeringar, men förblir neutral i sin nuvarande ställning.

Affärsvärlden, i sin analys, påpekar att det behöver se mer konkreta tecken på hur en kommersialisering av Cyclezymes kan tänkas se ut innan den kan uttala sig definitivt om bolagets aktier. Samtidigt rekommenderar tidningen att investerare bör hålla Cyclezyme i minnet och följa bolagets framsteg under de kommande åren.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Investeringar i förhoppningsbolag - en riskfylld affär

Även om Cyclezyme kan vara en potentiell kandidat för framtida investeringar, är Affärsvärlden noga med att påpeka risken som är förknippad med investeringar i förhoppningsbolag. Tidningen noterar att sådana investeringar i de flesta fall slutar med en stor förlust över tid. Därför rekommenderar Affärsvärlden en försiktig inställning till investeringar i Cyclezyme tills mer konkreta planer för kommersialisering finns på plats.

Om Cyclezyme

Cyclezyme är specialiserade inom bioteknik. Bolaget bedriver forskning och utveckling av enzymer och processer för nedbrytning av framförallt PET-baserade plastprodukter som finns i exempelvis förpackningar, textilier och kompositmaterial. Enzymerna och processerna är ämnade för att användas vid plaståtervinning. Bolaget grundades 2020 och har sitt huvudkontor i Lund.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cyclezyme

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Cyclezyme

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt