Biokraft satsar stort på biogas för exportmarknaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Biokraft satsar stort på biogas för exportmarknaden

Biokraft

Biogas- och biogödselproducenten Biokraft gör stora investeringar i anläggningar som producerar biogas för exportmarknaden, enligt en analys från Affärsvärlden. Tidningen indikerar även möjligheten att Biokraft kan bli uppköpt från börsen, eftersom industriella aktörer ofta ser stora värden i energibolag som inte kan utnyttjas på börsen.

Biokrafts investeringar i biogasproduktion för exportmarknaden visar på bolagets starka tro på biogas som en framtidens energikälla. Affärsvärlden menar att ägare av bolaget bör dela denna vision och tolerera emissioner.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Potentiellt uppköp av Biokraft

Affärsvärlden spekulerar också i möjligheten att Biokraft kan bli uppköpt från börsen. Tidningen påpekar att det inte är ovanligt att industriella aktörer ser stora värden inom energibolag som inte kommer till uttryck på börsen, vilket har observerats i budprocesser för elnätsbolag som Skånska Energi.

Enligt Affärsvärlden kan Biokraft troligen prestera bättre under privat ägande, men osäkerheten runt ett potentiellt uppköp är inte tillräcklig för att motivera investeringar i aktien. Tidningens råd är alltså att hålla en neutral position.

Om Biokraft International

Biokraft International är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Kraftförsörjning och aktien har 1626st ägare hos Avanza samt 492st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Scandinavian Biogas Fuels International är verksamma inom energisektorn. Bolaget är en producent och distributör av biogas och biogödsel. Bränslet används huvudsakligen inom tyngre fordon, men även inom sjötransport och industri. Verksamheten drivs runtom den nordiska marknaden, där bolaget innehar ett flertal produktionsanläggningar. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Biokraft International

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Biokraft International

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt