Biltema planerar massiv expansion i Finland
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Biltema planerar massiv expansion i Finland

Biltema

Den svenska lågpriskedjan Biltema har stora planer för Finland. Flera nya varuhus är på gång och befintliga butiker kommer att moderniseras. Dessutom kommer företaget att satsa på förnybar energi genom solpaneler och bergvärme.

  • Biltema planerar att öppna sju nya varuhus i Finland inom de kommande åren, varav två före sommaren.
  • Befintliga varuhus kommer att byggas ut för att bättre passa det moderna konceptet som Biltema har antagit sedan 2022, vilket inkluderar Biltema Café.
  • Företaget planerar också att installera solpaneler vid flera varuhus och kommer att starta ett pilotprojekt för övergång till bergvärme.

Expansion och modernisering av varuhus

Biltema har aviserat planer på att öppna två nya varuhus i Finland före sommaren, i Hyvinge och Kangasala. Dessutom planeras det för fem ytterligare butiker nästa år. De nya butikerna kommer att följa det moderna konceptet som Biltema införde 2022, inklusive Biltema Café.

För att uppfylla kraven för det moderna konceptet kommer även befintliga varuhus att byggas ut. De första utbyggnaderna planeras till nästa år i Helsingfors och Tammerfors.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Förnybar energi i fokus

Förutom expansionen av varuhus satsar Biltema också på förnybar energi. Företaget planerar att installera solpaneler vid flera av sina varuhus. Dessutom kommer ett pilotprojekt för övergång till bergvärme att startas vid Biltema Jyväskylä.

“Under de kommande åren kommer alla Biltema-varuhus där fjärrvärme används att konvertera till bergsvärme” säger Ronny Haglund, fastighetschef på Biltema Real Estate Finland.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt