Biljätten utvecklar försäljningsplattform för fordonsmjukvara
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Biljätten utvecklar försäljningsplattform för fordonsmjukvara

Biljätten

Amerikanska biljätten General Motors samarbetar med teknikföretagen Magna och Wipro för att skapa en digital försäljningsplattform för fordonsmjukvara. Plattformen, kallad SDVerse, syftar till att koppla samman köpare och säljare av mjukvara för fordon. Transaktionen förväntas slutföras i mars.

  • General Motors samarbetar med Magna och Wipro för att utveckla försäljningsplattformen SDVerse för fordonsmjukvara.
  • Wipro har investerat 5,85 miljoner dollar i projektet, vilket ger företaget en ägarandel av 27 procent. General Motors äger 46 procent och Magna 27 procent.
  • Marknaden för programvara för fordonsindustrin förväntas fördubblas under detta årtionde, enligt Harmeet Chauhan på Wipro.

Enligt ett pressmeddelande kommer SDVerse att fungera som en digital plattform som kopplar samman köpare och säljare av fordonsmjukvara. Wipro har investerat 5,85 miljoner dollar i projektet, vilket ger företaget en ägarandel av 27 procent. General Motors kommer att äga 46 procent och Magna kommer att inneha resterande 27 procent av ägandet.

En växande marknad för fordonsmjukvara

Harmeet Chauhan, global chef för Wipro Engineering Edge, förutspår en stark tillväxt inom marknaden för fordonsmjukvara under detta årtionde. Enligt Chauhan kan tillväxten överträffa utvecklingen av talangpooler inom programvaruutveckling. Detta tyder på en växande efterfrågan på mjukvara för fordon och en möjlig brist på kvalificerade utvecklare.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Prenumerationsmodell för SDVerse

Inom Börskollen följer vi med intresse utvecklingen av SDVerse, speciellt då plattformen planerar att följa en årlig prenumerationsmodell istället för att ta ut avgifter för köp och försäljning. Inga specifika intäktsmål har än så länge kommunicerats för plattformen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt