Bensin- och dieselpriserna höjs
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Bensin- och dieselpriserna höjs

Bensin-

Mackarna runt om i landet höjer sina priser för bensin och diesel under måndagen. Dieselpriset höjs med 50 öre till 25,16 kronor per litern och bensinpriset med 10 öre till 19,89 kronor. Det rapporterar TT.

Förra veckan skakades oljepriset av den eskalerande konflikten mellan Israel och Palestina. Nu märks konsekvenserna av detta på bränslemarknaden då mackarna runt om i landet väljer att höja sina priser för bensin och diesel. Enligt rapporter från TT har priset på diesel ökat med 50 öre och ligger nu på 25,16 kronor per liter. Samtidigt har priset på bensin höjts med 10 öre och ligger nu på 19,89 kronor per liter.

Oljeprisets påverkan

Oljepriset har en stor inverkan på bränslepriserna och påverkas av flera faktorer, inklusive geopolitiska händelser. Konflikten mellan Israel och Palestina har under den senaste veckan trappats upp och detta har fått oljepriset att röra sig markant. När det råder osäkerhet och risk för störningar i oljeproduktionen, tenderar priset att stiga. Detta i sin tur påverkar bränslepriserna och leder till ökningar hos mackarna runt om i landet.

Detta skriver Dagens Industri om.

Konsekvenser för bilägare

För bilägare innebär höjda bensin- och dieselpriser en ökad kostnad för att fylla tanken. Det kan även påverka budgeten för de som är beroende av bilen i sin vardag. Det är därför viktigt att vara medveten om att priset på bränsle kan variera och att det kan vara klokt att jämföra priser mellan olika mackar för att få bästa möjliga pris.

Det återstår att se hur länge prishöjningen kommer att vara i kraft och om det finns ytterligare faktorer som kan påverka bränslepriserna i framtiden. Bilägare och de som är beroende av bränsle för sin verksamhet bör vara uppmärksamma på eventuella förändringar och planera sina inköp därefter.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt